Peste 80% dintre români au început să-și planifice concediul din 2024. Cei mai mulți vor să profite de prețurile early booking pentru a face rezervări pentru Paște și vară

  • Conform unui sondaj realizat de Travelminit.ro, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele șase luni.
  • Se observă o creștere semnificativă a cererii pentru destinațiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi.
  • Potrivit sondajului, cei mai mulți turiști vor să călătorească în perioada Paștelui, de Rusalii și în timpul vacanței de vară.

Cu Paștele care se află la doi pași și sezonul estival care se apropie rapid, mulți români încep să-și contureze planurile de călătorie în țară, pentru a profita din plin de zilele libere care urmează, dar și de prețurile reduse din timpul campaniei early booking.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cei mai mulți români intenționează să meargă în vacanță de Paște și în timpul verii. Important de precizat este faptul că anul acesta, de Paște, aceștia vor profita de cea mai mare minivacanță de până acum, având în vedere în autoritățile au anunțat deja punte între 1 Mai (miercuri) și sărbătorile pascale (vineri și luni, 3 și 6 mai), joia fiind și ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulți români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în țară.

Peste 80% dintre români au început să-și planifice concediul din 2024

Conform unui sondaj realizat de Travelminit.ro, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele șase luni. Intenția lor nu este deloc surprinzătoare, în condițiile în care se apropie sărbătorile de 1 Mai și Paște, dar și debutul sezonului estival. Mai mult decât atât, Guvernul a confirmat emiterea voucherelor de vacanță și în acest an, așa specialiștii se așteaptă la o creștere semnificativă a rezervărilor odată ce acestea vor fi încărcate. Sfatul lor? Rezervați din timp, de preferat în timpul campaniilor de early booking, pentru a profita de disponibilitate la cazările dorite, dar și de prețuri reduse.

Potrivit sondajului, cei mai mulți turiști vor să călătorească în perioada Paștelui, de Rusalii și în timpul vacanței de vară, iar o parte din ei (24.1%) au și efectuat minimum o rezervare de cazare pentru concediu, pe când ceilalți susțin că urmează să facă (34.2%) sau încă nu s-au organizat la acest capitol (41.8%).

S-au conturat deja și preferințele în materie de călătorii și se observă o creștere semnificativă a cererii pentru destinațiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi. Explicația este una simplă: în ultimii ani, investițiile făcute în aceste stațiuni au contribuit la dezvoltarea lor și la atragerea unui număr mare de turiști care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanță relaxantă. În topul preferințelor românilor se mai numără și litoralul românesc, destinațiile montane și marile orașe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri.

Turiștii români preferă sejururi la 300-500 de lei/camera.

Potrivit chestionarului Travelminit.ro, turiștii consideră că prețul ideal pe care ei l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 și 500 de lei, opțiune votată de 70% dintre respondenți. O parte dintre ei își doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt și câțiva (13.9%) care sunt dispuși să aloce între 500 și 800 de lei pentru o cameră dublă.

Campania early booking durează până pe 27 martie la Travelminit.ro

„În perioada 5-27 martie, turiștii pot profita de reduceri early booking între 10-30% pentru cazările din întreaga țară pe Travelminit.ro. Astfel, cei care vor să planifice următoarea escapadă la mare, la munte, în natură sau oriunde altundeva în România, au la dispoziție o varietate de cazări din care pot alege pentru lunile imediat viitoare. Ne dorim să fim prima opțiune a turiștilor care vor călători în România vara aceasta, astfel că am lansat campania early booking, cu reduceri de până la 30% la cazări din toată țara. Știm că locurile vor începe să se dea pe măsură ce ne apropiem de Paște și de sezonul estival, așa că le recomandăm clienților noștri să rezerve din timp și să profite de disponibilități și de prețurile reduse din timpul campaniei”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Printre ofertele early booking pe care le oferă Travelminit în timpul campaniei sunt și câteva la mare, munte, în marile orașe sau în stațiunile balneare. Una dintre ele este pachetul la Mojo Resort din Eforie Sud, cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, all inclusive, la prețul de 1.860 ron. Urmează Hotel Spring Holiday Resort din Neptun, cu un pachet de cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, la numai 382 ron. Pentru cei care vor relaxare în zonele balneare, Travelminit propune pachetul de la Hotel Tisa din Băile Olănești, cazare pentru 2 adulți, 2 nopți, mic dejun inclus, la 941 de lei. La munte, o ofertă de luat în considerare e la Atrium Panoramic Hotel & Spa din Predeal, care propune cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, mic dejun inclus, la 981 ron. Iar pentru cei care își doresc un city break în unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, Travelminit propune Hotel Long Street din Brașov, un pachet de cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, mic dejun inclus, la 1.057 ron.

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare