Primarul Zenovia Violeta Țăran a felicitat comunitățile din cele 11 localități înfrățite cu comuna Berchișești la împlinirea a 106 ani de la  votarea Actului Unirii Basarabiei cu România

În data de 27 martie 2024, România a sărbătorit aniversarea a 106 ani de la votarea Actului Unirii Basarabiei cu România. Acest act istoric a fost votat de către Sfatul Țării al Republicii Democratice Moldovenești, în data de 27 martie 1918.

În Actul Unirii, Sfatul Țării a declarat solemn: „În numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă acum o sută de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu Mama sa, România”.

Pentru a marca această zi importantă, Parlamentul României a votat Legea nr. 36/2017, care instituie 27 martie drept Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare națională. Această lege reprezintă un act de recunoaștere pentru cei care au luptat și s-au sacrificat pentru România, pentru limba română și libertate.

Primarul comunei Berchișești, Zenovia Violeta Țăran, și-a exprimat încrederea că România va continua să întărească relațiile cu Republica Moldova și să găsească soluții pentru o apropiere instituțională, cu scopul de a discuta despre reunirea statelor într-un viitor cât mai apropiat.

Mesajul transmis de primarul de Berchișești este că niciun efort nu este prea mare pentru a vedea țara reunită și că este datoria fiecăruia să contribuie la acest obiectiv. Este subliniată importanța valorilor românești și a unei Românii unite, iar toți sunt îndemnați să facă parte din această misiune.

Astfel, cu această aniversare, ea a transmis un sincer și călduros „La Mulți Ani” primarilor și moldovenilor localităților din Republica Moldova înfrățite cu comuna Berchișești: Bardar, Chircăiești, Parcova, Ruseștii Noi, Dărcăuți, Tîrsești, Țelenești, Căzănești, Telenești, Băxari și Soroca.

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare