Primarul Zenovia Violeta Țăran a felicitat comunitățile din cele 11 localități înfrățite cu comuna Berchișești la împlinirea a 106 ani de la  votarea Actului Unirii Basarabiei cu România

În data de 27 martie 2024, România a sărbătorit aniversarea a 106 ani de la votarea Actului Unirii Basarabiei cu România. Acest act istoric a fost votat de către Sfatul Țării al Republicii Democratice Moldovenești, în data de 27 martie 1918.

În Actul Unirii, Sfatul Țării a declarat solemn: „În numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă acum o sută de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu Mama sa, România”.

Pentru a marca această zi importantă, Parlamentul României a votat Legea nr. 36/2017, care instituie 27 martie drept Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare națională. Această lege reprezintă un act de recunoaștere pentru cei care au luptat și s-au sacrificat pentru România, pentru limba română și libertate.

Primarul comunei Berchișești, Zenovia Violeta Țăran, și-a exprimat încrederea că România va continua să întărească relațiile cu Republica Moldova și să găsească soluții pentru o apropiere instituțională, cu scopul de a discuta despre reunirea statelor într-un viitor cât mai apropiat.

Mesajul transmis de primarul de Berchișești este că niciun efort nu este prea mare pentru a vedea țara reunită și că este datoria fiecăruia să contribuie la acest obiectiv. Este subliniată importanța valorilor românești și a unei Românii unite, iar toți sunt îndemnați să facă parte din această misiune.

Astfel, cu această aniversare, ea a transmis un sincer și călduros „La Mulți Ani” primarilor și moldovenilor localităților din Republica Moldova înfrățite cu comuna Berchișești: Bardar, Chircăiești, Parcova, Ruseștii Noi, Dărcăuți, Tîrsești, Țelenești, Căzănești, Telenești, Băxari și Soroca.

Related Stories

Descoperă

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

IRI Travel recomandă turiștilor români cum pot ajunge mai...

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia. Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ANAT avertizează: lărgirea plajelor este binevenită, dar nu în...

Președintele ANAT, Alin Burcea, își pune întrebarea dacă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, realizează ce înseamnă să ai lucrări de infrastructură în plin sezon. ”Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul Litoralului, în plin sezon? Are habar domnul ministru că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”.

Categorii populare