Primarul Zenovia Violeta Țăran a felicitat comunitățile din cele 11 localități înfrățite cu comuna Berchișești la împlinirea a 106 ani de la  votarea Actului Unirii Basarabiei cu România

În data de 27 martie 2024, România a sărbătorit aniversarea a 106 ani de la votarea Actului Unirii Basarabiei cu România. Acest act istoric a fost votat de către Sfatul Țării al Republicii Democratice Moldovenești, în data de 27 martie 1918.

În Actul Unirii, Sfatul Țării a declarat solemn: „În numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă acum o sută de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu Mama sa, România”.

Pentru a marca această zi importantă, Parlamentul României a votat Legea nr. 36/2017, care instituie 27 martie drept Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare națională. Această lege reprezintă un act de recunoaștere pentru cei care au luptat și s-au sacrificat pentru România, pentru limba română și libertate.

Primarul comunei Berchișești, Zenovia Violeta Țăran, și-a exprimat încrederea că România va continua să întărească relațiile cu Republica Moldova și să găsească soluții pentru o apropiere instituțională, cu scopul de a discuta despre reunirea statelor într-un viitor cât mai apropiat.

Mesajul transmis de primarul de Berchișești este că niciun efort nu este prea mare pentru a vedea țara reunită și că este datoria fiecăruia să contribuie la acest obiectiv. Este subliniată importanța valorilor românești și a unei Românii unite, iar toți sunt îndemnați să facă parte din această misiune.

Astfel, cu această aniversare, ea a transmis un sincer și călduros „La Mulți Ani” primarilor și moldovenilor localităților din Republica Moldova înfrățite cu comuna Berchișești: Bardar, Chircăiești, Parcova, Ruseștii Noi, Dărcăuți, Tîrsești, Țelenești, Căzănești, Telenești, Băxari și Soroca.

Related Stories

Descoperă

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Categorii populare