Armonii de Primăvară la Siret în organizarea Rotary Club Suceava Cetate

Știați că peste 250 de suflete pot „respira” la unison suflul muzicii clasice interpretate fără cusur, cu pasiune și din dorința de a dărui comunității tot ce e mai frumos? În ultima zi a lunii martie, la Siret, a avut loc avanpremiera unui concert-eveniment al Orchestrei Simfonice Suceava alcătuită din elevi și profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava dirijată de profesorul Valentin Ianoș.

Rotary Club Suceava Cetate se străduiește de câțiva ani să ofere prietenilor, amatorilor de muzică și artă, cunoscătorilor și publicului larg din județul Suceava o paletă cât mai variată de opțiuni provocatoare și interesante de petrecere a timpului liber și de cultivare a frumosului prin frumos, prin muzică îndeosebi.

„De data aceasta, suntem onorați să prezentăm un eveniment inedit cu aportul clubului nostru și al altor organizații publice și private din domeniul educației, artei și mass-media care au consolidat un parteneriat strategic menit să dăruiască acces neîngrădit publicului larg la bagheta magică a muzicii clasice”, a precizat Loredana Mihăilă, președinte Rotary Club Suceava Cetate. Printre acordurile valsului „Pe frumoasa Dunăre albastră” de J. Strauss II sau ale „Baladei” lui Ciprian Porumbescu, sala Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret a fost neîncăpătoare pentru cei peste 250 de spectatori de toate vârstele. Cu zâmbete și emoție au fost întâmpinați cei 40 de artiști care au interpretat un program variat și complex din care nu au lipsit nici surprizele artistice, care au inclus balet, desen și arii celebre.

Invitat al orchestrei dirijată de profesorul Valentin Ianoș a fost și tenorul Sorin Ursan Delaclit. Evenimentul a fost organizat impecabil de Centrul Cultural din Siret în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Suceava, cu sprijinul Primăriei orașului Siret și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sponsorizat de Rotary Club Suceava Cetate. Concertul a fost transmis intergral de Televiziunea Intermedia Suceava și preluat pe postul de radio Viva FM, făcând astfel posibilă audiția de către un public mult mai numeros. „Concertul de la Siret reprezintă practic evenimentul de deschidere a unui sezon întreg de concerte simfonice care vor avea loc în municipiul Suceava începând cu luna mai a acestui an. Orchestra Simfonică Suceava, dirijată de prof. Valentin Ianoș, constituie o veritabilă gură de aer proaspăt în peisajul cultural al județului nostru, care va avea parte în acest an de proiecte foarte interesante și provocatoare în zona muzicii culte”, a afirmat domnul Ioan Mateiciuc, manager al Orchestrei Simfonice Suceava. Prezent la eveniment, Vasile Varvaroi vice-președintele Rotary Club Suceava Cetate a spus că „suntem onorați să fim susținătorii acestui demers ambițios încă de la primele acorduri. Ne reafirmăm astfel misiunea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care dezvoltă o altfel de educație.” Fiind parte a unei organizații globale, principala valoare după care ne ghidăm este chiar motto-ul acesteia: A servi mai presus de sine. Credem în noi, prețuim oamenii și încurajăm diversitatea și dezvoltarea prin educație. Ne propunem să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită și suntem pregătiți să oferim tot ce e mai bun comunității.

Related Stories

Descoperă

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT: Turismul românesc ar fi...

Fodoreanu: Schimbările aduse de aderarea totală la spațiul Schengen reprezintă o oportunitate majoră pentru turismul de circuite cu autocare, facilitând accesul turiștilor din țările central europene, pentru care distanțele pentru Maramureș, Bucovina, Transilvania, Delta Dunării, litoralul și București devin accesibile

După ce zeci de turiști au fost înșelați cu...

Alin Burcea, președinte ANAT: Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți

Cum se autosabotează turismul românesc: MEAT și Ministerul Finanțelor...

Alin Burcea, președintele ANAT: Este incredibil cum Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor își arată incapacitatea de a găsi soluții, deși există temei legal pentru a finanța participarea României la târgurile internaționale. Nu lipsa bugetului este problema reală, ci lipsa de voință și de implicare. Dacă ar exista un minim efort și responsabilitate din partea celor care gestionează aceste decizii, România nu ar fi pusă în această situație rușinoasă. Absența noastră de la aceste târguri echivalează cu un sabotaj deliberat al turismului românesc și al eforturilor noastre de a ne promova ca destinație pe plan internațional

„Destinația Anului” dezvăluie destinațiile calificate în competiția care celebrează...

În competiție s-au calificat 167 de destinații turistice în categoriile orașe care te inspiră, stațiuni balneo-climaterice, tărâmuri fermecate, sate de poveste, distracție și aventură, cultură și educație

Categorii populare