Armonii de Primăvară la Siret în organizarea Rotary Club Suceava Cetate

Știați că peste 250 de suflete pot „respira” la unison suflul muzicii clasice interpretate fără cusur, cu pasiune și din dorința de a dărui comunității tot ce e mai frumos? În ultima zi a lunii martie, la Siret, a avut loc avanpremiera unui concert-eveniment al Orchestrei Simfonice Suceava alcătuită din elevi și profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava dirijată de profesorul Valentin Ianoș.

Rotary Club Suceava Cetate se străduiește de câțiva ani să ofere prietenilor, amatorilor de muzică și artă, cunoscătorilor și publicului larg din județul Suceava o paletă cât mai variată de opțiuni provocatoare și interesante de petrecere a timpului liber și de cultivare a frumosului prin frumos, prin muzică îndeosebi.

„De data aceasta, suntem onorați să prezentăm un eveniment inedit cu aportul clubului nostru și al altor organizații publice și private din domeniul educației, artei și mass-media care au consolidat un parteneriat strategic menit să dăruiască acces neîngrădit publicului larg la bagheta magică a muzicii clasice”, a precizat Loredana Mihăilă, președinte Rotary Club Suceava Cetate. Printre acordurile valsului „Pe frumoasa Dunăre albastră” de J. Strauss II sau ale „Baladei” lui Ciprian Porumbescu, sala Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret a fost neîncăpătoare pentru cei peste 250 de spectatori de toate vârstele. Cu zâmbete și emoție au fost întâmpinați cei 40 de artiști care au interpretat un program variat și complex din care nu au lipsit nici surprizele artistice, care au inclus balet, desen și arii celebre.

Invitat al orchestrei dirijată de profesorul Valentin Ianoș a fost și tenorul Sorin Ursan Delaclit. Evenimentul a fost organizat impecabil de Centrul Cultural din Siret în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Suceava, cu sprijinul Primăriei orașului Siret și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sponsorizat de Rotary Club Suceava Cetate. Concertul a fost transmis intergral de Televiziunea Intermedia Suceava și preluat pe postul de radio Viva FM, făcând astfel posibilă audiția de către un public mult mai numeros. „Concertul de la Siret reprezintă practic evenimentul de deschidere a unui sezon întreg de concerte simfonice care vor avea loc în municipiul Suceava începând cu luna mai a acestui an. Orchestra Simfonică Suceava, dirijată de prof. Valentin Ianoș, constituie o veritabilă gură de aer proaspăt în peisajul cultural al județului nostru, care va avea parte în acest an de proiecte foarte interesante și provocatoare în zona muzicii culte”, a afirmat domnul Ioan Mateiciuc, manager al Orchestrei Simfonice Suceava. Prezent la eveniment, Vasile Varvaroi vice-președintele Rotary Club Suceava Cetate a spus că „suntem onorați să fim susținătorii acestui demers ambițios încă de la primele acorduri. Ne reafirmăm astfel misiunea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care dezvoltă o altfel de educație.” Fiind parte a unei organizații globale, principala valoare după care ne ghidăm este chiar motto-ul acesteia: A servi mai presus de sine. Credem în noi, prețuim oamenii și încurajăm diversitatea și dezvoltarea prin educație. Ne propunem să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită și suntem pregătiți să oferim tot ce e mai bun comunității.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare