Armonii de Primăvară la Siret în organizarea Rotary Club Suceava Cetate

Știați că peste 250 de suflete pot „respira” la unison suflul muzicii clasice interpretate fără cusur, cu pasiune și din dorința de a dărui comunității tot ce e mai frumos? În ultima zi a lunii martie, la Siret, a avut loc avanpremiera unui concert-eveniment al Orchestrei Simfonice Suceava alcătuită din elevi și profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava dirijată de profesorul Valentin Ianoș.

Rotary Club Suceava Cetate se străduiește de câțiva ani să ofere prietenilor, amatorilor de muzică și artă, cunoscătorilor și publicului larg din județul Suceava o paletă cât mai variată de opțiuni provocatoare și interesante de petrecere a timpului liber și de cultivare a frumosului prin frumos, prin muzică îndeosebi.

„De data aceasta, suntem onorați să prezentăm un eveniment inedit cu aportul clubului nostru și al altor organizații publice și private din domeniul educației, artei și mass-media care au consolidat un parteneriat strategic menit să dăruiască acces neîngrădit publicului larg la bagheta magică a muzicii clasice”, a precizat Loredana Mihăilă, președinte Rotary Club Suceava Cetate. Printre acordurile valsului „Pe frumoasa Dunăre albastră” de J. Strauss II sau ale „Baladei” lui Ciprian Porumbescu, sala Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret a fost neîncăpătoare pentru cei peste 250 de spectatori de toate vârstele. Cu zâmbete și emoție au fost întâmpinați cei 40 de artiști care au interpretat un program variat și complex din care nu au lipsit nici surprizele artistice, care au inclus balet, desen și arii celebre.

Invitat al orchestrei dirijată de profesorul Valentin Ianoș a fost și tenorul Sorin Ursan Delaclit. Evenimentul a fost organizat impecabil de Centrul Cultural din Siret în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Suceava, cu sprijinul Primăriei orașului Siret și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sponsorizat de Rotary Club Suceava Cetate. Concertul a fost transmis intergral de Televiziunea Intermedia Suceava și preluat pe postul de radio Viva FM, făcând astfel posibilă audiția de către un public mult mai numeros. „Concertul de la Siret reprezintă practic evenimentul de deschidere a unui sezon întreg de concerte simfonice care vor avea loc în municipiul Suceava începând cu luna mai a acestui an. Orchestra Simfonică Suceava, dirijată de prof. Valentin Ianoș, constituie o veritabilă gură de aer proaspăt în peisajul cultural al județului nostru, care va avea parte în acest an de proiecte foarte interesante și provocatoare în zona muzicii culte”, a afirmat domnul Ioan Mateiciuc, manager al Orchestrei Simfonice Suceava. Prezent la eveniment, Vasile Varvaroi vice-președintele Rotary Club Suceava Cetate a spus că „suntem onorați să fim susținătorii acestui demers ambițios încă de la primele acorduri. Ne reafirmăm astfel misiunea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care dezvoltă o altfel de educație.” Fiind parte a unei organizații globale, principala valoare după care ne ghidăm este chiar motto-ul acesteia: A servi mai presus de sine. Credem în noi, prețuim oamenii și încurajăm diversitatea și dezvoltarea prin educație. Ne propunem să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită și suntem pregătiți să oferim tot ce e mai bun comunității.

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare