Încă două zile de vot pentru Destinația Anului 2024. Șanse pentru top au Gura Humorului la stațiuni turistice, Ciocănești la sate de poveste și Ținutul Mănăstirilor Bucovina la tărâmuri cu istorie și tradiție

Sărbătorile de Paște au dat răgaz românilor să se gândească la planificarea vacanței, iar cele peste 100 de destinații finaliste în competiția Destinația Anului arată că ai de unde alege!Au mai rămas doar 2 zile rămase până la încheierea etapei de vot al publicului, pe 8 mai 2024, în competiția Destinația Anului® 2024 .

Totuși, experiența ne arată că rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe platforma destinatiaanului.ro. Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți, și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare.

Dar care este situația în acest moment? Iată, în ordine alfabetică, destinațiile aflate pe primele 5 poziții în cele 11 categorii în care contează votul publicului:

Orașe care inspiră: Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timișoara.

Stațiuni turistice: Băile Felix, Bran, Gura Humorului, Sinaia, Sovata.

Sate de poveste: Biertan – SB, Ciocănești – SV, Fundata – BV, Sâmbăta de Sus – BV, Sâncraiu – CJ.

Tărâmuri cu istorie și tradiție – categorie prezentată de berea Caraiman: Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Maramureșul Istoric, Mărginimea Sibiului, Neamțul Istoric și Pitoresc, Ținutul Mănăstirilor Bucovina.

Regiuni Eco-turistice, categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România: Băile Tușnad și Împrejurimile, Colinele Transilvaniei, Delta Dunării, Țara Dornelor, Țara Hațegului

Atracții Cultural-Educative, categorie prezentată de BCR: Castelul Bran, Castelul Corvinilor Hunedoara, Cazinoul Constanța, Muzeul Astra Sibiu,  Palatul Culturii Iași.

Distracție și aventură: Dino Parc Râșnov, Domeniile Murani Timiș, Mini Transilvania Parc, Povestea Calendarului, Valea cu Povești.

Cazări epice – Resorts (peste 100 de camere): Ana Hotels Poiana Brașov, Club Vila Bran, Green Village Sf Gheorghe, Teleferic Grand Hotel, Zaga Zaga Delta Siretului.

Cazări epice – Boutique (sub 100 de camere): Atra Doftana, Bransilvania, Casa Hotel Daniel, Hadar Chalet, Nooks by Adybeca

Experiențe gastronomice, categorie prezentate de METRO: Casa Timiș, Casa VLC, Restaurant Kibutz, Mama Cozonacilor, Valea Verde.

Wellness: Akasha Wellness Retreat, Ana Hotels Europa, Casa Timiș Wellness & Spa, Panoramic Colibița, Therme București.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare