Încă două zile de vot pentru Destinația Anului 2024. Șanse pentru top au Gura Humorului la stațiuni turistice, Ciocănești la sate de poveste și Ținutul Mănăstirilor Bucovina la tărâmuri cu istorie și tradiție

Sărbătorile de Paște au dat răgaz românilor să se gândească la planificarea vacanței, iar cele peste 100 de destinații finaliste în competiția Destinația Anului arată că ai de unde alege!Au mai rămas doar 2 zile rămase până la încheierea etapei de vot al publicului, pe 8 mai 2024, în competiția Destinația Anului® 2024 .

Totuși, experiența ne arată că rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe platforma destinatiaanului.ro. Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți, și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare.

Dar care este situația în acest moment? Iată, în ordine alfabetică, destinațiile aflate pe primele 5 poziții în cele 11 categorii în care contează votul publicului:

Orașe care inspiră: Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timișoara.

Stațiuni turistice: Băile Felix, Bran, Gura Humorului, Sinaia, Sovata.

Sate de poveste: Biertan – SB, Ciocănești – SV, Fundata – BV, Sâmbăta de Sus – BV, Sâncraiu – CJ.

Tărâmuri cu istorie și tradiție – categorie prezentată de berea Caraiman: Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Maramureșul Istoric, Mărginimea Sibiului, Neamțul Istoric și Pitoresc, Ținutul Mănăstirilor Bucovina.

Regiuni Eco-turistice, categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România: Băile Tușnad și Împrejurimile, Colinele Transilvaniei, Delta Dunării, Țara Dornelor, Țara Hațegului

Atracții Cultural-Educative, categorie prezentată de BCR: Castelul Bran, Castelul Corvinilor Hunedoara, Cazinoul Constanța, Muzeul Astra Sibiu,  Palatul Culturii Iași.

Distracție și aventură: Dino Parc Râșnov, Domeniile Murani Timiș, Mini Transilvania Parc, Povestea Calendarului, Valea cu Povești.

Cazări epice – Resorts (peste 100 de camere): Ana Hotels Poiana Brașov, Club Vila Bran, Green Village Sf Gheorghe, Teleferic Grand Hotel, Zaga Zaga Delta Siretului.

Cazări epice – Boutique (sub 100 de camere): Atra Doftana, Bransilvania, Casa Hotel Daniel, Hadar Chalet, Nooks by Adybeca

Experiențe gastronomice, categorie prezentate de METRO: Casa Timiș, Casa VLC, Restaurant Kibutz, Mama Cozonacilor, Valea Verde.

Wellness: Akasha Wellness Retreat, Ana Hotels Europa, Casa Timiș Wellness & Spa, Panoramic Colibița, Therme București.

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare