Încă două zile de vot pentru Destinația Anului 2024. Șanse pentru top au Gura Humorului la stațiuni turistice, Ciocănești la sate de poveste și Ținutul Mănăstirilor Bucovina la tărâmuri cu istorie și tradiție

Sărbătorile de Paște au dat răgaz românilor să se gândească la planificarea vacanței, iar cele peste 100 de destinații finaliste în competiția Destinația Anului arată că ai de unde alege!Au mai rămas doar 2 zile rămase până la încheierea etapei de vot al publicului, pe 8 mai 2024, în competiția Destinația Anului® 2024 .

Totuși, experiența ne arată că rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe platforma destinatiaanului.ro. Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți, și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare.

Dar care este situația în acest moment? Iată, în ordine alfabetică, destinațiile aflate pe primele 5 poziții în cele 11 categorii în care contează votul publicului:

Orașe care inspiră: Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timișoara.

Stațiuni turistice: Băile Felix, Bran, Gura Humorului, Sinaia, Sovata.

Sate de poveste: Biertan – SB, Ciocănești – SV, Fundata – BV, Sâmbăta de Sus – BV, Sâncraiu – CJ.

Tărâmuri cu istorie și tradiție – categorie prezentată de berea Caraiman: Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Maramureșul Istoric, Mărginimea Sibiului, Neamțul Istoric și Pitoresc, Ținutul Mănăstirilor Bucovina.

Regiuni Eco-turistice, categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România: Băile Tușnad și Împrejurimile, Colinele Transilvaniei, Delta Dunării, Țara Dornelor, Țara Hațegului

Atracții Cultural-Educative, categorie prezentată de BCR: Castelul Bran, Castelul Corvinilor Hunedoara, Cazinoul Constanța, Muzeul Astra Sibiu,  Palatul Culturii Iași.

Distracție și aventură: Dino Parc Râșnov, Domeniile Murani Timiș, Mini Transilvania Parc, Povestea Calendarului, Valea cu Povești.

Cazări epice – Resorts (peste 100 de camere): Ana Hotels Poiana Brașov, Club Vila Bran, Green Village Sf Gheorghe, Teleferic Grand Hotel, Zaga Zaga Delta Siretului.

Cazări epice – Boutique (sub 100 de camere): Atra Doftana, Bransilvania, Casa Hotel Daniel, Hadar Chalet, Nooks by Adybeca

Experiențe gastronomice, categorie prezentate de METRO: Casa Timiș, Casa VLC, Restaurant Kibutz, Mama Cozonacilor, Valea Verde.

Wellness: Akasha Wellness Retreat, Ana Hotels Europa, Casa Timiș Wellness & Spa, Panoramic Colibița, Therme București.

Related Stories

Descoperă

Concert de muzică religioasă, recital de poezie religioasă, dar...

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - Parohia "Nașterea Maicii Domnului" Suceava (paroh, preot Viorel Ioan Vârlan), Fundația "In Memoriam" Suceava & Casa de Poezie Light of ink Suceava (coordonator, profesor Gheorghe Cîrstian) invită publicul doritor la manifestările organizate cu prilejul desfășurării Concursului național de poezie religioasă "Light of Life", ediția a II-a, Suceava, 20-21 mai 2024.

La aniversarea de 17 ani, Vola.ro rămâne cea mai...

Vola a reușit să se diferențieze pe piața din România și să câștige încrederea publicului. Conform studiului Mercury Research, 8 din 10 clienți se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de serviciile Vola.ro, care, de asemenea, este singura agenție din acest studiu care a reușit să înregistreze o creștere a satisfacției clienților.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România: La ediție aniversară,...

RNMR: Contextul în care are loc această ediție, care este una aniversară, este unul foarte delicat. Multe muzee din țară și din București nu vor participa în semn de protest față de întârzierile nejustificate ale Guvernului în rezolvarea revendicărilor angajaților din sectorul muzeal, care vizează creșterea cu 20% a salariilor. Trebuia să fie o ediție de sărbătoare dar este destul de dificil să celebrezi precaritatea existentă în sectorul muzeal românesc. Însă, din respect pentru public și pentru onorarea angajamentelor asumate de RNMR, noi am decis organizarea acestui eveniment.

S-a lansat România Atractivă, cea mai complexă platformă multimedia...

Suceava se află în top 5 județe cu cele mai multe obiective de patrimoniu incluse în program. Ele fac parte din patru rute: Ruta mănăstirilor (cu șapte reprezentante), Ruta bisericilor de lemn (cu patru astfel de monumente), Ruta satelor cu arhitectura tradițională (cu câte trei elemente reprezentative) și Traseul gastronomiei tradiționale românești (cu două reprezentante în România Atractivă).

Cum trebuie să participe în mod profesionist România la...

Fondatorul Comisiei de Incoming a ANAT, Gheorghe Fodoreanu: Imaginea participării României la târgurile internaționale de turism este un mijloc de menținere a comunicării cu Diaspora, de menținere a mândriei naționale și, de ce nu, o motivație puternică pentru a determina Diaspora să revină în țară. Aceste motivații esențiale ar putea determina turiștii să revină în țară. AI (inteligența artificială), pe acest subiect, este partizanul nostru, oferindu-ne informații relevante și sprijin în demersurile noastre

O agenție de turism din România a lansat deja...

Admirarea Aurorei Boreale, plimbări cu sania trasă de câinii husky ori de reni, tururi cu snowmobilul, pescuitul la copcă, traversarea Cercului Polar și, bineînțeles, vizitarea satului lui Moș Crăciun și implicit a Oficiului Poștal unde Moșul și spiridușii săi primesc toate scrisorile copiilor de pretutindeni, ori diverse sporturi de iarna, cum ar fi schiatul sau snowboarding-ul sunt printre principalele activități de care turiștii se pot bucura în timpul unei excursii în Laponia.

Categorii populare