
Cred că nimeni nu poate rezista tentației de gusta o tochitură atunci când vizitează Bucovina. Pentru o tochitură deosebită se folosește pulpa de porc dar și costiță și cârnați de casă afumați cu grijă cu lemn de stejar.
Într-un ceaun încăpător se topește untura, după care se pune carnea de porc tăiată în bucăți potrivite și se lasă la călit. Condimentăm amestecul de carne cu cimbru, sare și piper și amestecăm din când în cînd.
Cînd totul începe să își schimbe culoarea turnăm în ceaun o cană mare de vin alb și lăsam totul să fiarbă.
Când carnea s-a frăgezit adăugam și cârnațul de casă, tăiat bucăți și lăsam să tragă împreună, un clocot, pentru a da mâncării un gust ușor de fum.
Între timp spargem într-un mojar câțiva căței de usturoi pe care la final îi adăugăm. Totul se servește cu mămăligă, brânză sărată de oi și murături în saramură.