Ciorbă rădăuțeană

Preparată pentru prima dată în anul 1979, într-un restaurant din orașul Rădăuți, ciorba aceasta face astăzi deliciul multora. Practic, nu poți ajunge la un restaurant sau pensiune din Bucovina și să nu găsești ciorbă rădăuțeană în meniu.

 Pentru o ciorbă cât mai bună avem nevoie de ingredientele cele mai bune. Pentru 10 turiși înfometați e nevoie de un pui mare, crescut la curtea gospodarului, de smântână grasă de vaci, legume proaspete, usturoi pisat și pătrunjel verde, tocat.

Puiul se spală și se pune la fiert în 5 litri de apă cu puțină sare. După ce spumăm bine, punem legumele și lăsam să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră. Se scot carnea și legumele, strecurăm supa și o lăsam să  mai fiarbă. Separat, într-un bol mare punem smântâna, cam 1 kg și gălbenușurile de la 4 ouă, o lingură de usturoi presat, amestecăm totul și încorporăm cu supa. După ce a dat un clocot tragem oala deoparte.

Desfacem carnea de pe oase și o aruncăm în ciorbă, acrim totul cu un strop de oțet și presărăm pătrunjelul.

Se servește cu pâine coaptă pe vatră și cu un ardel iute.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare