Ciorbă rădăuțeană

Preparată pentru prima dată în anul 1979, într-un restaurant din orașul Rădăuți, ciorba aceasta face astăzi deliciul multora. Practic, nu poți ajunge la un restaurant sau pensiune din Bucovina și să nu găsești ciorbă rădăuțeană în meniu.

 Pentru o ciorbă cât mai bună avem nevoie de ingredientele cele mai bune. Pentru 10 turiși înfometați e nevoie de un pui mare, crescut la curtea gospodarului, de smântână grasă de vaci, legume proaspete, usturoi pisat și pătrunjel verde, tocat.

Puiul se spală și se pune la fiert în 5 litri de apă cu puțină sare. După ce spumăm bine, punem legumele și lăsam să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră. Se scot carnea și legumele, strecurăm supa și o lăsam să  mai fiarbă. Separat, într-un bol mare punem smântâna, cam 1 kg și gălbenușurile de la 4 ouă, o lingură de usturoi presat, amestecăm totul și încorporăm cu supa. După ce a dat un clocot tragem oala deoparte.

Desfacem carnea de pe oase și o aruncăm în ciorbă, acrim totul cu un strop de oțet și presărăm pătrunjelul.

Se servește cu pâine coaptă pe vatră și cu un ardel iute.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Campingul, trend în ascensiune: BIBI Adventure CampFest 2025, propune...

Potrivit unui studiu Statista din 2024, în Europa, numărul celor care aleg campingul a crescut cu 25% în ultimii 5 ani, iar în România, conform Eurostat, numărul turiștilor în campinguri a înregistrat o creștere de 15% față de 2023.

Categorii populare