Tochitură bucovineană

Cred că nimeni nu poate rezista tentației de gusta o tochitură atunci când vizitează Bucovina. Pentru o tochitură deosebită se folosește pulpa de porc dar și costiță și cârnați de casă afumați cu grijă cu lemn de stejar.

Într-un ceaun încăpător se topește untura, după care se pune carnea de porc tăiată în bucăți potrivite și se lasă la călit. Condimentăm amestecul de carne cu cimbru, sare și piper și amestecăm din când în cînd.

 Cînd totul începe să își schimbe culoarea turnăm în ceaun o cană mare de vin alb și lăsam totul să fiarbă.

 Când carnea s-a frăgezit adăugam și cârnațul de casă, tăiat bucăți și lăsam să tragă împreună, un clocot, pentru a da mâncării un gust ușor de fum.

 Între timp spargem într-un mojar câțiva căței de usturoi pe care la final îi adăugăm. Totul se servește cu mămăligă, brânză sărată de oi și murături în saramură.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare