Trasee montane

Pentru pasionații de activități în aer liber, Bucovina este un mic colț de rai pentru că oferă foarte multe multe oportunități.

Fără să conteze prea mult gradul de pregătire fizică sau perioada anului, turiștii vor găsi oricând o activitate care li se potrivește, de la drumeții pe trasee marcate în zonele din apropierea mănăstirilor, dar până la urcarea pe stânci cum ar fi Piatra Pinului la Gura Humorului, sau Piatra Șoimului din Masivul Rarău.

În județul Suceava sunt marcate un număr de 45 de trasee montane în Obcina Mare, Obcina Feredeului, Obcina Mestecănişului, Obcina Voroneţului, Munţii Suhard, Munţii Călimani, Munţii Stânişoarei, Masivul Rarău sau Masivul Giumalău.

Cele mai apreciate trasee pentru drumeții sunt în Munții Rarău – Giumalău. În această zonă sunt trasee care pot fi străbătute de la o jumătate de oră, pentru a ajunge la cabana Deia din Câmpulung Moldovenesc, până la 4-6 ore, pentru a merge la cabana Rarăul pe trasee cu intensități diferite.

De la cabana Rarăul, poate fi parcurs un traseu de aproape 11 ore spre vârful Giumalău (1.857 m).

În județul Suceava mai sunt și mai multe trasee mai ușoare în Munții Bistriței, din satul Rusca, în Călimani din Vatra Dornei și în Suhard, din Comuna Ciocănești spre Schitul Sf. Cruce.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid, întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului 1.500 m (1.586 m-Vârful Lucina), iar din Pasul Mestecăniş se poate parcurge traseul spre Vf Lucina apoi spre Pasul Cârlibaba spre Izvoarele Sucevei.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare