Sporturi aero

În Bucovina, iubitorii de senzații tari au posibilitatea să practice sporturi aeriene, de la zboruri cu avioane uşoare, cu parapanta, deltaplanul, ori planorul, dar și salturi cu parașuta.

Astfel, mai multe asociații din județ oferă astfel de facilități în zona Suceava- Salcea, Frătăuții Noi în zona Rădăuți cât și la Floreni, lângă Vatra Dornei.

Peisaje de munte extraordinare pot fi vizionate din aparate de zbor ultraușoare de la Aerodromul Floreni care oferă zboruri de agrement, dar și cursuri de pilotaj, inclusiv zboruri de aclimatizare pentru cei care vor să afle dacă au aptitudini în acest sens.

La Suceava, unde există școală de pilotaj, se pot efectua zboruri cu motodeltaplanul sau cu avioane ultraușoare sau cu planorul, iar de aici se pot organiza și zboruri de agrement deasupra municipiului sau a mănăstirilor din zonă.

Aero turism se organizează de Aerodromul Frătăuți care ofere astfel de zboruri fiind survolate cele mai frumoase zone ale Bucovinei.

Zborurile se fac cu o viteză mică ce permite vizionarea excepţională a panoramei care este ușor de surprins pe camerele foto – video.

Și la Frătăuți există școală de pilotaj, dar și posibilitatea practicării parașutismului.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare