Sporturi aero

În Bucovina, iubitorii de senzații tari au posibilitatea să practice sporturi aeriene, de la zboruri cu avioane uşoare, cu parapanta, deltaplanul, ori planorul, dar și salturi cu parașuta.

Astfel, mai multe asociații din județ oferă astfel de facilități în zona Suceava- Salcea, Frătăuții Noi în zona Rădăuți cât și la Floreni, lângă Vatra Dornei.

Peisaje de munte extraordinare pot fi vizionate din aparate de zbor ultraușoare de la Aerodromul Floreni care oferă zboruri de agrement, dar și cursuri de pilotaj, inclusiv zboruri de aclimatizare pentru cei care vor să afle dacă au aptitudini în acest sens.

La Suceava, unde există școală de pilotaj, se pot efectua zboruri cu motodeltaplanul sau cu avioane ultraușoare sau cu planorul, iar de aici se pot organiza și zboruri de agrement deasupra municipiului sau a mănăstirilor din zonă.

Aero turism se organizează de Aerodromul Frătăuți care ofere astfel de zboruri fiind survolate cele mai frumoase zone ale Bucovinei.

Zborurile se fac cu o viteză mică ce permite vizionarea excepţională a panoramei care este ușor de surprins pe camerele foto – video.

Și la Frătăuți există școală de pilotaj, dar și posibilitatea practicării parașutismului.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare