Sporturi aero

În Bucovina, iubitorii de senzații tari au posibilitatea să practice sporturi aeriene, de la zboruri cu avioane uşoare, cu parapanta, deltaplanul, ori planorul, dar și salturi cu parașuta.

Astfel, mai multe asociații din județ oferă astfel de facilități în zona Suceava- Salcea, Frătăuții Noi în zona Rădăuți cât și la Floreni, lângă Vatra Dornei.

Peisaje de munte extraordinare pot fi vizionate din aparate de zbor ultraușoare de la Aerodromul Floreni care oferă zboruri de agrement, dar și cursuri de pilotaj, inclusiv zboruri de aclimatizare pentru cei care vor să afle dacă au aptitudini în acest sens.

La Suceava, unde există școală de pilotaj, se pot efectua zboruri cu motodeltaplanul sau cu avioane ultraușoare sau cu planorul, iar de aici se pot organiza și zboruri de agrement deasupra municipiului sau a mănăstirilor din zonă.

Aero turism se organizează de Aerodromul Frătăuți care ofere astfel de zboruri fiind survolate cele mai frumoase zone ale Bucovinei.

Zborurile se fac cu o viteză mică ce permite vizionarea excepţională a panoramei care este ușor de surprins pe camerele foto – video.

Și la Frătăuți există școală de pilotaj, dar și posibilitatea practicării parașutismului.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Concertul ,,Sectio Aurea” va da startul proiectului cultural ,,FABRIK...

Proiectul cultural Fabrik Fest debutează pe data de 20.09.2024, ora 19, cu concertul Sectio Aurea, prin intermediul muzicii fascinante interpretate de membrii Ansamblului Sectio Aurea, la Depozitul Marelvi

Categorii populare