Parcuri de aventură

Cei care doresc să parcurgă trasee cu tiroliană și obstacole sau Via ferrata o pot face în stațiunile montane ale județului Suceava.

Astfel, un parc de aventură cu opt trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu câte 10 până la 15 locuri de oprire este la Gura Humorului.

Pentru doritorii de senzații tari nu sunt necesare abilități speciale, iar traseul, având cu obstacole și provocări, precum și tiroliene, este disponibil pentru toate vârstele începând cu vârsta de 4 ani.

Un alt parc de aventură este în Câmpulung Moldovenesc pentru doritorii de senzații tari la înălțime și cei care iubesc natura.

Atracția principală a acestui parc sunt tronsoanele de tiroliană  care oferă experiențe unice, dat fiind cadrul natural deosebit.

Sisteme cu multiple elemente suspendate la înăltimi diferite vin în completare și se adresează tuturor vârstelor. Aceste elemente se parcurg folosind echipamentul specific, prin traversare și cățărare sau escaladă.

În schimb, la Vatra Dornei se practică via ferrata sau tiroliană peste râul Dorna.

Așa numitele ateliere  de  Via ferrata și tiroliană sunt montate chiar în centrul stațiunii Vatra Dornei și  constituie deliciul multor turiști veniți.

Via ferrata constă în traversarea râului Dorna pe două cabluri paralele în plan vertical, în timp ce tiroliana presupune traversarea râului Dorna  cu ajutorul unor scripeți.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare