Parcuri de aventură

Cei care doresc să parcurgă trasee cu tiroliană și obstacole sau Via ferrata o pot face în stațiunile montane ale județului Suceava.

Astfel, un parc de aventură cu opt trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu câte 10 până la 15 locuri de oprire este la Gura Humorului.

Pentru doritorii de senzații tari nu sunt necesare abilități speciale, iar traseul, având cu obstacole și provocări, precum și tiroliene, este disponibil pentru toate vârstele începând cu vârsta de 4 ani.

Un alt parc de aventură este în Câmpulung Moldovenesc pentru doritorii de senzații tari la înălțime și cei care iubesc natura.

Atracția principală a acestui parc sunt tronsoanele de tiroliană  care oferă experiențe unice, dat fiind cadrul natural deosebit.

Sisteme cu multiple elemente suspendate la înăltimi diferite vin în completare și se adresează tuturor vârstelor. Aceste elemente se parcurg folosind echipamentul specific, prin traversare și cățărare sau escaladă.

În schimb, la Vatra Dornei se practică via ferrata sau tiroliană peste râul Dorna.

Așa numitele ateliere  de  Via ferrata și tiroliană sunt montate chiar în centrul stațiunii Vatra Dornei și  constituie deliciul multor turiști veniți.

Via ferrata constă în traversarea râului Dorna pe două cabluri paralele în plan vertical, în timp ce tiroliana presupune traversarea râului Dorna  cu ajutorul unor scripeți.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare