Răcituri de cocoș

Acest preparat culinar reprezintă o supă închegată din carnea de cocoș și este des întâlnit, în meniul de sărbători al bucovinenilor. Pentru a-l prepara avem nevoie de un cocoș de mărime medie, bine curățat și spălat.

 Punem cocoșul la fiert în apă cu puțină sare și spumăm de fiecare dată când observăm că e cazul. După spumare se adaugă în oală legumele –rădăcinoase, foi de dafin, piper boabe și neapărat 2-3 căței de usturoi,

Se fierbe la foc mic, ca să nu se tulbure în vreun fel supa, aproximativ 2,5 ore, când carnea este fiartă se scoate din supă și se așează, porționată, în castroane din lut. Supa se strecoară și se lasă la răcit, când e rece se adaugă puțin usturoi pisat și se așează peste carnea din castrone. Se pune la frigider și se servește cu mămăliguță caldă.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare