Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului în cadrul proiectului cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”

Proiectul cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor” se va desfășura în municipiul Rădăuți, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie 2023, fiind un proiect cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Evenimentele propuse în cadrul proiectului vor constitui un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți,  Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

Proiectul diversifică oferta culturală existentă și lărgește experiența artistică a publicului prin intermediul a șase evenimente, care se vor desfășura conform următorului program:

 Pop…la Hipodrom – Herghelia Rădăuți- 27 septembrie 2023, ora 18

Simona Șerban și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Vechi și Nou – Casa de Cultură Rădăuți, 28 septembrie 2023, ora 19

 Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Maria Hrițcu, Radu Török (pian la șase și opt mâini)

Expo Moto Blues – Expo Moto Bucovina, 29 septembrie 2023, ora 19

 Blue Monday Ministers

 Legile…Tangoului – Judecătoria Rădăuți, 30 septembrie 2023, ora 19

 Cristi Horia (vioară), Costin Soare (chitară), Iuliana Diaconescu și Alexandru Curcuță (dansatori)

Folclor la Muzeu – Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, 1 octombrie 2023, ora 14

 Ionela Popescu și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Muzică veche în Sinagogă – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 1 octombrie 2023, ora 18

 Ansamblul de Muzică Veche ,,Anton Pann”

Evenimentele vor fi prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, alături de prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc.

               Prin intermediul evenimentelor organizate, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor  prezenta formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară, prin abordarea mai multor genuri muzicale: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop, folclor. În același timp, se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură, formarea unui public al viitorului familiarizat cu un limbaj muzical divers și atragerea acestuia către spațiile de concert, în cadre încărcate de istoria și tradiția locului.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit!

Related Stories

Descoperă

Campingul, trend în ascensiune: BIBI Adventure CampFest 2025, propune...

Potrivit unui studiu Statista din 2024, în Europa, numărul celor care aleg campingul a crescut cu 25% în ultimii 5 ani, iar în România, conform Eurostat, numărul turiștilor în campinguri a înregistrat o creștere de 15% față de 2023.

Grupul ITH (Vola, Fru, GoVola) devine partener direct de...

Grupul ITH din care fac parte portalurile Vola.ro, Fru.pl si GoVola.com, anunță integrarea directă a zborurilor LOT Polish Airlines în platformele proprii, marcând un parteneriat strategic de referință pentru ambele companii în Europa Centrală și de Est. Parteneriatul este deja activ în toate piețele în care operează Grupul ITH, respectiv România, Polonia și Bulgaria. Această colaborare consolidează poziția grupului ca lider regional în distribuția biletelor de avion.

Turismul european în 2025: Mastercard Economics Institute evidențiază tendința...

Raportul arată că europenii iau deciziile de călătorie în funcție de valorile lor, căutând activități ce implică conexiune, programe de wellness, activități sportive și de aventură și experiențe culinare. În timp ce cursul valutar și contextul geopolitic pot influența comportamentul de consum, raportul evidențiază că pasiunile și dorința de a trăi experiențe cu sens continuă să fie factori esențiali în modelarea industriei turismului.

În luna martie turismul a continuat să scadă- 4,1%...

Adrian Voican, președinte Bibi Group4travel: Frământările politice, economice naționale și internaționale se oglindesc  și în apetitul românilor pentru vacanțe. În contextul anulării Visa Waver pentru Statele Unite ale Americii, multe zboruri s-au anulat. Voucherele de vacanță pentru 2025 abia au început timid să fie solicitate din luna mai așa încât rezervările pentru primele 3 luni s-au bazat pe sumele acordate în 2024 și care nu fuseseră consumate. Practic scăderea din februarie, de 4,5% a sosirilor românilor în structurile de cazare clasificate, fusese un semnal că turiștii sunt mai prudenți în rezervări.

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Categorii populare