Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația și să zboare direct către orașele din centrul și vestul țării, cât timp Valea Oltului este închisă?

  • Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile.
  • Au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.
  • Tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro.

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor la Cluj. Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile, însă aceste restricții au dus la supraaglomerarea drumurilor alternative, șoferii semnalând numeroase ambuteiaje pe DN1.

În același timp, odată cu acest anunț, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomerația din trafic. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, căutările de zboruri Din București spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

Ce opțiuni au românii care vor să călătorească luna aceasta în țară?

Traficul îngreunat a devenit o problemă pentru cei care au drumuri de făcut în țară în iulie și august, mai ales că este perioada în care se întâmplă și cele două mari festivaluri de muzică din România: Electric Castle și Untold, ambele în județul Cluj.

În acest context, nu este de mirare că au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.

Merită precizat și faptul că anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat acum, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării.

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară.

Cât costă zborurile interne în această vară?

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro.

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

„Cei care vor să evite orele pierdute și blocajele din trafic au opțiunea zborurilor interne, încă există locuri disponibile pentru toate destinațiile din România. Pentru Sibiu și Brașov nu există încă zboruri directe din București, însă pentru celelalte orașe există suficiente variante din care pot alege. În momentul de față, prețurile sunt stabile, dar ne așteptăm la fluctuații de tarif pe măsură ce va crește cererea specifică perioadelor de festival‟, spune Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare