Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația și să zboare direct către orașele din centrul și vestul țării, cât timp Valea Oltului este închisă?

  • Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile.
  • Au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.
  • Tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro.

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor la Cluj. Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile, însă aceste restricții au dus la supraaglomerarea drumurilor alternative, șoferii semnalând numeroase ambuteiaje pe DN1.

În același timp, odată cu acest anunț, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomerația din trafic. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, căutările de zboruri Din București spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

Ce opțiuni au românii care vor să călătorească luna aceasta în țară?

Traficul îngreunat a devenit o problemă pentru cei care au drumuri de făcut în țară în iulie și august, mai ales că este perioada în care se întâmplă și cele două mari festivaluri de muzică din România: Electric Castle și Untold, ambele în județul Cluj.

În acest context, nu este de mirare că au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.

Merită precizat și faptul că anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat acum, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării.

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară.

Cât costă zborurile interne în această vară?

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro.

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

„Cei care vor să evite orele pierdute și blocajele din trafic au opțiunea zborurilor interne, încă există locuri disponibile pentru toate destinațiile din România. Pentru Sibiu și Brașov nu există încă zboruri directe din București, însă pentru celelalte orașe există suficiente variante din care pot alege. În momentul de față, prețurile sunt stabile, dar ne așteptăm la fluctuații de tarif pe măsură ce va crește cererea specifică perioadelor de festival‟, spune Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

Related Stories

Descoperă

Procesiune-pelerinaj „Drumul Crucii” pe Dealul Furcoi din Sucevița, în...

Evenimentul, organizat de preoți și autorități locale, invită credincioșii la o meditație asupra jertfei și iubirii mântuitoare a lui Hristos. Traseul propus va fi presărat cu cele 14 popasuri ale „Căii Durerii” (Via Dolorosa), inspirate din Cetatea Veche a Ierusalimului, culminând cu paraclisul din vârful dealului.

Vezi destinațiile cu cele mai mari șanse în lupta...

Cu doar șapte  zile rămase până la încheierea votului în competiția Destinația Anului® 2025, în clasamentul provizoriu cu câte cinci nominalizări la cele cinci categorii au rămas din județul Suceava destinațiile Țara Dornelor, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, stațiunea Vatra Dornei și Complexul Agrement Ariniș Gura Humorului

Programul de turism cultural „România Atractivă”, prezent la cel...

Programul de turism cultural „România Atractivă” este prezent, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin;

Județul Suceava a intrat în finala „Destinația Anului 2025”...

Județul Suceava se remarcă în mod special în acest an al concursului clasându-se pe locul al doilea la nivel național, cu 9 destinații finaliste, fiind depășit doar de județul Brașov, care are 11 reprezentante.

Doina Teodoru, Bogdan Drăcea și Lolrelai aduc la Suceava,...

Filmul MENTORII promite să fie cea mai tare comedie românească a anului 2025. Inspirat din realitate, scenariul explorează fenomenul „experților” din online, acei influenceri care oferă sfaturi miraculoase despre succesul garantat și transformările peste noapte.

Ziua Internațională a Ghidului de Turism celebrată de suceveanul...

Evenimentul organizat de Ciprian Șlemco reunește 115 ghizi de turism din toată țara, specializați pe circuite de incoming

Categorii populare