Vola.ro: românii pleacă în city-break în vacanța de Sfânta Maria. Care sunt destinațiile cu cele mai ieftine zboruri?

  • Conform Vola.ro, în topul țărilor spre care s-au făcut cele mai multe rezervări de zboruri în perioada minivacanței de Sfânta Maria se află Italia, România, Grecia, Marea Britanie și Franța.
  • Prețul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de 2023, când prețul mediu a fost de 185 de euro.
  • Șederea medie la destinație pentru cei care călătoresc între 15 și 18 august este de 3.49 zile, ceea ce înseamnă că cei mai mulți s-au orientat spre city-break-uri în minivacanță.

Românii se pregătesc pentru ultima minivacanță din această vară, cea de Sfânta Maria, care va avea loc în perioada 15-18 august. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei vor profita de zilele libere pentru a merge într-un city-break în Europa: potrivit datelor emise de agenția de turism online Vola.ro, în topul țărilor spre care s-au făcut cele mai multe rezervări de zboruri se află Italia, România, Grecia, Marea Britanie și Franța.

În același timp, merită precizat faptul că august este în mod tradițional luna de concediu în toată Europa, astfel că, cel mai probabil, zonele cele mai populare vor fi mai aglomerate decât de obicei. Ca alternative, românii s-au orientat și către destinații mai puțin populare în acest sezon: Varșovia, Amsterdam, Munchen, Budapesta.

Minivacanța de Sf. Maria: unde vor călători turiștii români?

Conform Vola.ro, 88% dintre zborurile înregistrate pe platformă în perioada 15-18 august 2024 sunt cu plecare din România, o dovadă a faptului că românii vor profita de zilele libere pentru a merge într-un scurt sejur. De altfel, șederea medie la destinație pentru cei care călătoresc în această perioadă este de 3.49 zile, ceea ce înseamnă că cei mai mulți s-au orientat spre city-break-uri în minivacanța de Sfânta Maria.

În ceea ce privește aeroportul de origine, așa cum era de așteptat, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) rămâne cel mai folosit de către români, cu cele mai multe zboruri gestionate în perioada minivacanței de Sfânta Maria. De asemenea, 44% dintre rezervările de zboruri au fost făcute cu mai puțin de 30 de zile înainte de data plecării.

La capitolul destinații, deloc surprinzător, Italia se află din nou în topul preferințelor românilor, alături de Grecia, Marea Britanie și Franța, state alese frecvent de aceștia pentru petrecerea concediului de vară.

Atunci când vine vorba despre orașele populare pentru un city-break în august, opțiunile românilor sunt: Londra, cu 7.25% din totalul zborurilor, Paris, cu 6.52%, Milano, cu 5.8%, Atena și Napoli, cu 5.07% fiecare.

Cât costă biletele de avion în perioada minivacanței de Sfânta Maria?

La capitolul tarife, anul acesta a avut loc o schimbare interesantă: prețul mediu pentru un bilet de avion în august este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de 2023, când prețul mediu era de 185 de euro.

Cel mai ieftin bilet cu plecare din România a fost de 83 de euro, pe ruta București – Milano, pe când cel mai scump a fost de 810 euro, pe ruta București – Billund. Tariful mediu pentru un singur pasager pentru 15-18 august este de 251 de euro, acesta fiind influențat și de perioada minivacanței, când cererea de zboruri este semnificativ mai mare și, în consecință, și prețurile cresc. Prin comparație, tariful mediu al lunii august este cu aproape 100 de euro mai mic.

Totodată, prețurile biletelor variază de la o companie aeriană la alta, în funcție de profilul lor: prețul mediu în august este de 115 euro la Ryanair, de 138 de euro la Wizz Air, de 207 euro la Tarom, de 186 euro la HiSky, de 383 de euro la Lufthansa, de 175 de euro la Austrian Airlines, de 229 euro la Aegean și de 457 euro la Turkish.

În august, cele mai multe zboruri cu plecare din București sunt către Roma, Londra, Milano, Paris și Veneția. Din Cluj-Napoca, cel mai des se va zbura spre Paris, Milano, București, Barcelona și Bruxelles. Din Iași, zborurile din august sunt în special către Bruxelles, Paris, Ibiza, Bologna și Londra. La nivel general, în august, din România se va zbura către următoarele cinci orașe: Paris, Roma, Londra, Milano, Bruxelles, destinații alese în mod frecvent de turiști pentru city-break-urile lor.

Nu în ultimul rând, la capitolul bagaje, cel de mână adăugat la biletul de avion costă în medie 32 de euro și este ales frecvent de către turiști în timp ce un bagaj de cală costă, în medie, 92 de euro.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare