De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară și merg pe litoralul românesc. Prețul mediu al unui sejur în weekendul prelungit este de 787 lei-Travelminit.ro

  • În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%.
  • La mare, cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nord, Costinești, Mamaia și Neptun, în timp ce la munte, Sinaia, Bușteni, Predeal sunt în topul clasamentului.
  • În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Românii își pregătesc din nou bagajele pentru ultima minivacanța a acestei veri, care va avea loc în perioada 15-18 august, cu ocazia weekendului prelungit de Sfânta Maria. Cei mai mulți dintre ei vor să profite din plin de zilele libere pentru o pauză de relaxare, astfel că deja au făcut rezervări pentru un sejur în țară.

Conform platformei hoteliere online Travelminit, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut în comparație cu restul lunii august, o dovadă în plus a faptului că românii vor să profite de puntea făcută între ziua de joi (15 august) și weekend. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți dintre ei se vor îndrepta fie către localitățile de la munte, în special de pe Valea Prahovei, cât și spre litoralul românesc.

De asemenea, cei care nu au reușit încă să-și facă planuri de vacanță trebuie să știe încă mai sunt locuri disponibile la unitățile de cazare din țară, hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță anunțând inclusiv oferte last minute pentru acest weekend.

Care sunt cele mai populare destinații din România pentru minivacanța de Sf. Maria?

Deloc surprinzător având în vedere faptul că suntem în plin sezon estival, litoralul românesc este din nou în topul preferințelor românilor. Nici marile orașe nu vor fi ocolite în acest weekend prelungit, mai ales că turiștii au început să se orienteze tot mai des către city-break-uri în țară.

Din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. Celelalte procent au fost distribuite în mod egal între stațiunile balneare, destinațiile rurale mai mici și Delta Dunării, o destinație căutată în special pe timp de vară.

În topul orașelor populare în weekendul de Sf. Maria se află Brașovul și Sibiul, urmate de București, Oradea și Cluj-Napoca, orașe alese frecvent de români pentru un scurt city-break. La mare, cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nord, Costinești, Mamaia și Neptun, în timp ce la munte, Sinaia, Bușteni, Predeal sunt în topul clasamentului. O mențiune specială merită și orașele Gura Humorului și Colibița, care sunt apreciate de tot mai mulți turiști ce le aleg pentru vacanțele lor. În ceea ce privește destinațiile balneare, Sovata, Praid, Băile Herculane, Băile Felix și Băile Tușnad sunt favoritele românilor pentru luna august.

Cât costă un sejur în timpul minivacanței de Sf. Maria?

În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Pentru destinațiile de la munte, prețul mediu este similar celui de la nivel de țară: un sejur pentru doi adulți, două nopți, costă 759 de lei, o creștere de numai 2.45% față de aceeași perioadă a anului trecut. La mare, un sejur de Sf. Maria pentru doi adulți, două nopți, costă acum 906 lei, cu 5.47% mai mult față de 2023.

„Chiar dacă suntem în plin vârf al sezonului estival, hotelierii încă raportează locuri disponibile la cazări din toată România. În același timp, le recomandăm turiștilor noștri să analizeze cu atenție ofertele noastre last minute: pe Travelminit.ro pot găsi numeroase promoții la prețuri accesibile, astfel încât să se bucure de o vacanță reușită‟, a declarat Rita Szilveszter, Marketing Manager Travelminit.ro.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Categorii populare