O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită publicului bucovinean de către Remedios Quartet în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER, situată pe strada Austriei, nr. 2, mun. Rădăuți, în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Cristi HORIA, Mateus MAI ANTAL, Daniel VOTS și Constantin BORODIN vor face ca viorile, viola și violoncelul să ghideze publicul într-o călătorie sonoră memorabilă prin anotimpurile lui Antonio VIVALDI (1678-1741): Primăvara, Vara, Toamna, Iarna (Anotimpurile -1725) și prin compozițiile luiAstor PIAZZOLLA (1921-1992): Anotimpuri la Buenos Aires (1965) – Verano porteño, Otoño Porteño, Invernio Porteño, Primavera Porteña.

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/bpW8_, fiind disponibile 150 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.00-18.45.

Cristi HORIA este un muzician cu o bogată experiență muzicală, venit dinspre muzica clasică și înglobând, pe parcurs, noi stiluri muzicale, de la jazz și rock, la muzică electronică. În domeniul muzicii camerale a avut o amplă activitate concertistică. Primul pas în domeniul jazz-ului l-a făcut în anul 2008, diversificându-și opțiunile sale muzicale spre stilurile contemporane ale muzicii, dar și prin fuzionarea acestora. În ultimii ani preocupările sale au ajuns și în sfera componistică, prin colaborări sau în nume propriu.

Mateus MAI ANTAL  începe studiul viorii la vârsta de 6 ani, având-o profesoară pe mama sa. Este laureat al concursurilor Remember Enescu, Paul Constantinescu, Cornelia Bronzetti, Olimpiada Națională de Muzică și Orange – Se caută Enescu , fiind licențiat al Conservatorului din Basel. În perioada anilor de studiu participă la numeroase concerte, recitaluri, înregistrări audio şi video. În prezent este șef de partidă la vioara a doua al Filarmonicii George Enescu din București.

Daniel VOTS este în prezent angajat al Orchestrei Naționale Radio și absolvent al Universității Naționale de Muzică din București.  colaborând, de-a lungul timpului, cu orchestre și artiști de renume. Daniel Vots cântă la pian, vioară, chitară și mandolină și performează atât pe scene consacrate, cât și pe scene improvizate, prezentând atât muzica clasică, în diferite ipostaze camerale, cât și muzica ușoară (de la rock, la indie, muzică electronica, până la muzica contemporană).

Constantin BORODIN a început să studieze violoncelul la vârsta de 6 ani în orașul său natal, Chișinău. A absolvit studiile de Licență și Masterat la Universitatea Națională de Muzică București. Constantin Borodin are în palmares peste 20 de premii. Este membru al Orchestrei Naționale Române și al Ansamblului Violoncellissimo. Din octombrie 2020 este Masterand al Universității de Arte din Berlin.

Grupul EGGER deține din anul 2008 o fabrică în România, la Rădăuți fiind produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER investește în educație, sănătate și comunitate, în cei peste 15 ani de activitate în România fiind dezvoltate proiecte de CSR în valoare de peste 6 milioane de Euro.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Procesiune-pelerinaj „Drumul Crucii” pe Dealul Furcoi din Sucevița, în...

Evenimentul, organizat de preoți și autorități locale, invită credincioșii la o meditație asupra jertfei și iubirii mântuitoare a lui Hristos. Traseul propus va fi presărat cu cele 14 popasuri ale „Căii Durerii” (Via Dolorosa), inspirate din Cetatea Veche a Ierusalimului, culminând cu paraclisul din vârful dealului.

Categorii populare