O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită publicului bucovinean de către Remedios Quartet în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER, situată pe strada Austriei, nr. 2, mun. Rădăuți, în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Cristi HORIA, Mateus MAI ANTAL, Daniel VOTS și Constantin BORODIN vor face ca viorile, viola și violoncelul să ghideze publicul într-o călătorie sonoră memorabilă prin anotimpurile lui Antonio VIVALDI (1678-1741): Primăvara, Vara, Toamna, Iarna (Anotimpurile -1725) și prin compozițiile luiAstor PIAZZOLLA (1921-1992): Anotimpuri la Buenos Aires (1965) – Verano porteño, Otoño Porteño, Invernio Porteño, Primavera Porteña.

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/bpW8_, fiind disponibile 150 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.00-18.45.

Cristi HORIA este un muzician cu o bogată experiență muzicală, venit dinspre muzica clasică și înglobând, pe parcurs, noi stiluri muzicale, de la jazz și rock, la muzică electronică. În domeniul muzicii camerale a avut o amplă activitate concertistică. Primul pas în domeniul jazz-ului l-a făcut în anul 2008, diversificându-și opțiunile sale muzicale spre stilurile contemporane ale muzicii, dar și prin fuzionarea acestora. În ultimii ani preocupările sale au ajuns și în sfera componistică, prin colaborări sau în nume propriu.

Mateus MAI ANTAL  începe studiul viorii la vârsta de 6 ani, având-o profesoară pe mama sa. Este laureat al concursurilor Remember Enescu, Paul Constantinescu, Cornelia Bronzetti, Olimpiada Națională de Muzică și Orange – Se caută Enescu , fiind licențiat al Conservatorului din Basel. În perioada anilor de studiu participă la numeroase concerte, recitaluri, înregistrări audio şi video. În prezent este șef de partidă la vioara a doua al Filarmonicii George Enescu din București.

Daniel VOTS este în prezent angajat al Orchestrei Naționale Radio și absolvent al Universității Naționale de Muzică din București.  colaborând, de-a lungul timpului, cu orchestre și artiști de renume. Daniel Vots cântă la pian, vioară, chitară și mandolină și performează atât pe scene consacrate, cât și pe scene improvizate, prezentând atât muzica clasică, în diferite ipostaze camerale, cât și muzica ușoară (de la rock, la indie, muzică electronica, până la muzica contemporană).

Constantin BORODIN a început să studieze violoncelul la vârsta de 6 ani în orașul său natal, Chișinău. A absolvit studiile de Licență și Masterat la Universitatea Națională de Muzică București. Constantin Borodin are în palmares peste 20 de premii. Este membru al Orchestrei Naționale Române și al Ansamblului Violoncellissimo. Din octombrie 2020 este Masterand al Universității de Arte din Berlin.

Grupul EGGER deține din anul 2008 o fabrică în România, la Rădăuți fiind produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER investește în educație, sănătate și comunitate, în cei peste 15 ani de activitate în România fiind dezvoltate proiecte de CSR în valoare de peste 6 milioane de Euro.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Categorii populare