Festivalul „Zi-le de Watra” reînsuflețește Parcul Central din Vatra Dornei, cu o combinație magică de muzică, mișcare și bucurie

            Organizația Tinerilor Dorneni (OTD) desfășoară, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, cea de-a treia ediție a festivalului „Zi-le de Watra”. Locația aleasă pentru activitățile din acest an este Parcul Central din Vatra Dornei, inima orașului, spațiul unde, acum doi ani, a luat naștere evenimentul.

            Festivalul se prezintă în fața localnicilor și a tuturor celor care doresc să ia parte la acesta, prin dinamism, originalitate și culoare. Astfel, fiecare categorie de vârstă poate să se simtă inclusă și atrasă de spiritul viu al copilăriei și tinereții. Printre atracțiile din acest an se numără proiecția de film în aer liber, competiții sportive, precum Exathlon, Treasure hunt și Color Run, ateliere și jocuri diverse, seară de Folk și reprezentații artistice.

            Atmosfera, în a doua zi de festival, va fi întreținută de trupa Semnal M, care va susține un concert pentru toți cei prezenți la festival. Muzica nu se oprește nici în a treia zi, când playlist-ul pregătit pentru participanți va aduce „Discoteca de altădată” în Parcul Municipal.

            De asemenea, o premieră a acestei ediții o reprezintă colaborarea cu Clubul Copiilor Vatra Dornei, care, în perioada 31 august – 1 septembrie, organizează Festivalul Național de interpretare vocal-instrumentală a muzicii ușoare pentru copii și adolescenți MUZRITM, dar și cu echipa Canicross Vatra Dornei, care, pe 3 septembrie, lansează dornenilor și tuturor iubitorilor de animale și mișcare invitația de a participa, alături de câinii lor, la o cursă cu obstacole. Toate cele trei evenimente vor prinde viață în aceeași locație și în aceeași perioadă, oferind o experiență completă și captivantă.

            Această ediție a festivalului „Zi-le de Watra” reprezintă un răspuns entuziast la dorința de divertisment, relaxare și deconectare de la rutina zilnică, atât a locuitorilor din Bazinul Dornelor, cât și a vizitatorilor și turiștilor, care sunt invitați să se alăture inițiativei tinerilor dorneni.

            Evenimentul se află la a treia ediție, primele două, desfășurate în anii precedenți, conturând traseul de urmat în realizarea programului, a decorului și a facilităților din prezent. Numărul mare de participanți și feedback-ul exprimat reprezintă un aspect important care a determinat continuitatea și dezvoltarea festivalului „Zi-le de Watra”.

            Accesul la festival este gratuit, cu precizarea că pentru anumite activități și servicii suplimentare vor fi percepute taxe modice.

            Mai multe detalii, inclusiv programul complet și informații despre activități, pot fi găsite pe pagina Organizației Tinerilor Dorneni.

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare