Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari și tradiții autentice, atracția principală în cadrul „Târgului de Crăciun” din Suceava

În deschiderea Sărbătorilor de iarnă, Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, subliniază angajamentul puternic al autorităților locale în susținerea meșterilor populari și a meșteșugurilor tradiționale din întregul județ. Participarea la târgurile de turism din țară și străinătate, precum și implicarea în evenimente majore de promovare a zonei, sub umbrela brandului „Bucovina”, aduc laolaltă eșantioane autentice ale acestei regiuni pitorești.

Bucovina, pe podium în turismul național

Regiunea Bucovina se situează constant în vârful clasamentelor din domeniul turismului, iar în prezent, prin participarea meșterilor populari la „Târgul de Crăciun” din Suceava, evenimentul capătă o notorietate remarcabilă la nivel național. Niculai Barbă subliniază că aceste activități de promovare a datinilor, tradițiilor și obiceiurilor populare aduc rezultate vizibile, transformând Bucovina într-o destinație tot mai atractivă pentru turiști.

Bucuria tradițiilor autentice în „Crăciun în Bucovina”

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Bucovina te invită să descoperi autenticul

Cu apelul către publicul larg de a descoperi farmecul autentic al Bucovinei, Vicepreședintele CJ Suceava îndeamnă turiștii să exploreze această regiune în perioada sărbătorilor de iarnă. În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, evenimentele se vor desfășura până pe 13 ianuarie 2024, când localitatea Râșca va găzdui încheierea festivităților.

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare