Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024 propuse de Clubul Presei de Turism – FIJET România

România este o țară care merită să fie promovată turistic, astfel că membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România continuă proiectul intitulat „Destinațiile FIJET România”, ajuns la cea de-a doua ediție.

Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World) și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Sursa foto: FIJET

Prin acest proiect se dorește să se atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse.

Pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Din fericire, în ultima perioadă, românii au încercat (și au și reușit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare. România este o țară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeților care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm încă slab la capitolul promovare turistică, mai slab decât vecinii noștri. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Festivitatea de premiere a celor mai votate „Destinaţii FIJET România” este programată joi, 15 februarie, la ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, în cadrul Târgului de Turism al României.

Membrii FIJET România au fost la fața locului, au văzut cum arată destinațiile, au scris despre ele, le-au propus și le-au votat și acum le prezintă pe site-ul https://clubpresaturism.ro   și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.

Iată care sunt cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET Romania: Târgu Mureș, Timișoara, Grădiștea de Munte, Vânători-Neamț, Iași, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei și Rimetea.

Rimetea este pe locul 1, urmată de Vatra Dornei și de Borsec.

Aveți aici descrierile primelor trei destinații ale topului FIJET 2024:

Alte propuneri susținute de jurnaliștii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania pentru 2024 au fost Moinești (județul Bacău), Drăgășani (pentru Muzeul Viei – Vinului – județul Vâlcea), Movileni (pentru Delta Moldovei – județul Iași), Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), Horezu (județul Vâlcea) respectiv Balotești (pentru complexul Therme – județul Ilfov).

„Este un pur demers jurnalistic, prin care aducem în atenţia publicului destinaţii care nouă ne-au plăcut şi pe care le-am votat. Unele dintre ele poate că nu sunt vizitate de un număr impresionant de turişti, poate că nu sunt aşa de cunoscute, poate că nu au fost intens promovate, dar sunt locuri în care merită să ajungi măcar o dată în viaţă. Chiar este interesant acest exerciţiu, de a bifa, din top 10 al Destinaţiilor FIJET România 2024, pe cele vizitate! De aceea, noi, membrii Clubului Presei de Turism FIJET România, am propus şi am votat locuri în care am ajuns şi care ne-au plăcut. Şi cu cât au plăcut mai multora dintre noi, cu atât au ajuns mai sus în topul realizat de noi, pe care îl prezentăm la început de an, în perspectiva vacanţelor pe care le programăm în acest an”, declară Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET România și inițiator al proiectului.

”Proiectul Destinațiile FIJET România este un demers jurnalistic necesar pentru promovarea unor destinații autohtone mai puțin cunoscute, dar care merită să fie descoperite de turistul român sau străin. Clasamentul cuprinde locuri vizitate de membrii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania, jurnaliști care au prezentat, în scris, foto și/sau video, destinațiile respective, în media pentru care lucrează și pe canalele social media personale. L-aș vedea mai mult ca pe o listă de propuneri pentru o vacanță în România, nu ca pe o ierarhie a destinațiilor autohtone în 2024”, subliniază Grig Bute, vicepreședinte al Clubului Presei de Turism – FIJET România și coordonator al proiectului.

Clubul Presei de Turism – Federația Internațională a Scriitorilor și Jurnaliștilor de Turism (FIJET) România este asociație profesională, persoană juridică de drept privat română, fără scop patrimonial. Clubul Presei de Turism – FIJET România este format din jurnaliști profesioniști din presa scrisă, online, radio și televiziune care înțeleg nevoile și cerințele membrilor asociației și colegilor. În cele 4 zile ale Târgului de Turism al României (15-18 februarie) vă așteptăm și la standul Clubului Presei de Turism FIJET România, 20B, din Pavilionul B2.

Trofeul „Mărul de Aur”, care a ajuns, anul trecut, la Timișoara, a fost al 7-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air, municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi și municipiului Oradea.

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare