Muzeul Ion Irimescu-Cea mai bogată colecție de autor din România

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni are cea mai bogată colecție de autor din România şi una dintre cele mai reprezentative pe plan european având 314 sculpturi şi peste 1000 de lucrări de grafică şi desen.

În cadrul muzeului se află biblioteca personală a artistului, cu albume de artă, cărţi rare şi tratate de artă, la care se adaugă locuinţa personală a acestuia din ultimii ani ai vieţii sale şi o valoroasă  pinacotecă.

Muzeul din Fălticeni deţine mai mult de jumătate din operele maestrului Ion Irimescu şi reliefează crezul său artistic.

Realizate din marmură, bronz, lemn, ceramică sau gips, lucrările maestrului Ion Irimescu transmit prin forme plastice teme cum ar fi dragostea maternă şi muzica, împreună cu teme istorice, filosofice, sau religioase.

Toate lucrările aflate în acest muzeu au fost donate de maestrul Ion Irimescu municipiului Fălticeni, orașul său natal.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare