Salina Cacica

Mina de sare de la Cacica, dată în exploatare în 1798,  reprezintă un obiectiv turistic care se vizitează de la jumătatea secolului al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent.

Salina Cacica este situată în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.

Salina, deosebită prin vechime, simplitate are spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi, iar intrarea se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani,  pătrunse de saramură și mineralizate.

La capătul scărilor cu 192 de trepte, la 21 metri adâncime se află capela catolică Sf Varvara construită în anul 1806 pentru ca minerii să aibă unde se ruga, la acea dată în localitate nefiind nicio biserică.

În această capelă se oficiază slujbe în data de 4 decembrie, sărbătoarea Sf. Varvara, de preoți catolici, greco-catolici și ortodocși.

La o adâncime de 35 de metri se află și o capelă ortodoxă.

Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal,  care au fost săpate manual.

Aerosolii salini au efecte terapeutice, iar temperatura în salină este constantă de aproximativ 14 grade Celsius.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare