Salina Cacica

Mina de sare de la Cacica, dată în exploatare în 1798,  reprezintă un obiectiv turistic care se vizitează de la jumătatea secolului al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent.

Salina Cacica este situată în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.

Salina, deosebită prin vechime, simplitate are spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi, iar intrarea se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani,  pătrunse de saramură și mineralizate.

La capătul scărilor cu 192 de trepte, la 21 metri adâncime se află capela catolică Sf Varvara construită în anul 1806 pentru ca minerii să aibă unde se ruga, la acea dată în localitate nefiind nicio biserică.

În această capelă se oficiază slujbe în data de 4 decembrie, sărbătoarea Sf. Varvara, de preoți catolici, greco-catolici și ortodocși.

La o adâncime de 35 de metri se află și o capelă ortodoxă.

Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal,  care au fost săpate manual.

Aerosolii salini au efecte terapeutice, iar temperatura în salină este constantă de aproximativ 14 grade Celsius.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Categorii populare