Salina Cacica

Mina de sare de la Cacica, dată în exploatare în 1798,  reprezintă un obiectiv turistic care se vizitează de la jumătatea secolului al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent.

Salina Cacica este situată în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.

Salina, deosebită prin vechime, simplitate are spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi, iar intrarea se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani,  pătrunse de saramură și mineralizate.

La capătul scărilor cu 192 de trepte, la 21 metri adâncime se află capela catolică Sf Varvara construită în anul 1806 pentru ca minerii să aibă unde se ruga, la acea dată în localitate nefiind nicio biserică.

În această capelă se oficiază slujbe în data de 4 decembrie, sărbătoarea Sf. Varvara, de preoți catolici, greco-catolici și ortodocși.

La o adâncime de 35 de metri se află și o capelă ortodoxă.

Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal,  care au fost săpate manual.

Aerosolii salini au efecte terapeutice, iar temperatura în salină este constantă de aproximativ 14 grade Celsius.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare