Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în spații neconvenționale

 În perioada 20 septembrie- 1 octombrie 2024 vor avea loc în municipiul Rădăuți, dar și în zonă șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului  ,,Fabrik Fest”.

Vor fi prezentate o serie de concerte de muzică clasică susținute în spații neconvenționale din municipiul Rădăuți, Marginea și Horodnic de Jos: Depozitul Marelvi (,,Sectio Aurea”-Ansamblul de muzică veche Sectio Aurea, 20.09.2024, ora 19), Fabrica EGGER (,,Anotimpuri”- Cristi Horia, Mateus Mai Antal, Daniel Vots, Constantin Borodin, 21.09.2024, ora 19) Fabrica Zada (,,Romanian Tribute”-Duo Kitharsis, 22.09.2024, ora 19), Fabrica Killer (,,Ascultă povestea”- Cvintetul de suflători Cantabile, 28.09.2024, ora 19), Atelierul GoblenArt (,,Romanțele toamnei”-Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca, 29.09.2024, ora 19) și Depozitul Sol-Victor (,,Romanțe vechi și noi”- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca, 1.10.2024, ora 19).

               În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Proiectul ,,Fabrik Fest”” este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură și muzică clasică, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical și la o  cunoaștere mai aprofundată a muzicii clasice de către tineri și adulți. Accesul la toate evenimentele va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Categorii populare