Escaladă

În județul Suceava se practică escalada în special în Masivul Rarău-Pietrele Doamnei, dar și în Călimani sau Suhard.

Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Carpaţii Orientali, fiind situaţi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Moldova şi Bistriţa și au o suprafaţă de circa 375 kmp.

Climatul specific acestor munţi este cel continental, cu ierni lungi și bogate în zăpezi și veri scurte, răcoroase şi umede.

Masivul montan este accesibil, având culmi domoale, peisaj subalpin, puncte de belvedere asupra masivelor învecinate, respectiv Pietrosul Bistriţei, valea Bistriţei, depresiunea Dornelor, valea Moldovei, Obcinile Bucovinei.

În Masivul Rarău sunt organizate și competiții de escaldă sportivă fiind amenajate peste 140 de trasee, echipate la cele mai înalte standarde internaţionale, cu materiale de cea mai bună calitate.

Roca pe care sunt amenajate traseele face parte din pânza transilvană, traseele fiind naurale și sunt amenajate cu spituri fixe.

În ciuda altitudinii, de aproximativ 1650m, se poate căţăra în medie șase luni pe an din mai până în octombrie.  

Escalada pe gheață se practică pe timpul iernii. În luna decembrie se amenajează Cascada de gheaţă de la Moara Dracului – cheile Zugrenilor, iar sezonul de încheie în luna martie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare