Escaladă

În județul Suceava se practică escalada în special în Masivul Rarău-Pietrele Doamnei, dar și în Călimani sau Suhard.

Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Carpaţii Orientali, fiind situaţi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Moldova şi Bistriţa și au o suprafaţă de circa 375 kmp.

Climatul specific acestor munţi este cel continental, cu ierni lungi și bogate în zăpezi și veri scurte, răcoroase şi umede.

Masivul montan este accesibil, având culmi domoale, peisaj subalpin, puncte de belvedere asupra masivelor învecinate, respectiv Pietrosul Bistriţei, valea Bistriţei, depresiunea Dornelor, valea Moldovei, Obcinile Bucovinei.

În Masivul Rarău sunt organizate și competiții de escaldă sportivă fiind amenajate peste 140 de trasee, echipate la cele mai înalte standarde internaţionale, cu materiale de cea mai bună calitate.

Roca pe care sunt amenajate traseele face parte din pânza transilvană, traseele fiind naurale și sunt amenajate cu spituri fixe.

În ciuda altitudinii, de aproximativ 1650m, se poate căţăra în medie șase luni pe an din mai până în octombrie.  

Escalada pe gheață se practică pe timpul iernii. În luna decembrie se amenajează Cascada de gheaţă de la Moara Dracului – cheile Zugrenilor, iar sezonul de încheie în luna martie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare