Escaladă

În județul Suceava se practică escalada în special în Masivul Rarău-Pietrele Doamnei, dar și în Călimani sau Suhard.

Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Carpaţii Orientali, fiind situaţi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Moldova şi Bistriţa și au o suprafaţă de circa 375 kmp.

Climatul specific acestor munţi este cel continental, cu ierni lungi și bogate în zăpezi și veri scurte, răcoroase şi umede.

Masivul montan este accesibil, având culmi domoale, peisaj subalpin, puncte de belvedere asupra masivelor învecinate, respectiv Pietrosul Bistriţei, valea Bistriţei, depresiunea Dornelor, valea Moldovei, Obcinile Bucovinei.

În Masivul Rarău sunt organizate și competiții de escaldă sportivă fiind amenajate peste 140 de trasee, echipate la cele mai înalte standarde internaţionale, cu materiale de cea mai bună calitate.

Roca pe care sunt amenajate traseele face parte din pânza transilvană, traseele fiind naurale și sunt amenajate cu spituri fixe.

În ciuda altitudinii, de aproximativ 1650m, se poate căţăra în medie șase luni pe an din mai până în octombrie.  

Escalada pe gheață se practică pe timpul iernii. În luna decembrie se amenajează Cascada de gheaţă de la Moara Dracului – cheile Zugrenilor, iar sezonul de încheie în luna martie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare