Cele mai lungi trasee de tiroliană din Europa

În județul Suceava sunt mai multe trasee de tiroliană, unul, de la Gura Humorului, fiind cel mai lung din Europa.

Mega Tiroliana Bucovina se află în Gura Humorului fiind cu siguranță cea mai căutată experiență de adrenalină din Bucovina.

Mii de amatori de adrenalină „zboară” peste Râul Moldova în fiecare sezon.

Tiroliana traversează 1.5 km de pădure; startul începe din turnul de 18 metri apoi trece pe lângă Piatra Șoimului, intersectează Pârtia Șoimul, traversează Râul Moldova, Podul Suspendat Ariniș și Parcul Ariniș unde se află stația de sosire – un turn înalt de 23 de metri. Mega Tiroliana Bucovina are o lungime totala de peste 2 km pe care se va atinge o viteză maximă de 150km/oră la o diferență de nivel de 320 de metri.

O altă tiroliană foarte lungă este în Pasul Palma. Aceasta are o lungime de 1,1 kilometri, diferența de nivel este de 100 de metri, iar viteza maximă ajunge la 100 de km/h.

Și la Moldovița este o tiroliană cu o lungime de 750 de metri care trece deasupra pădurii și satului.

Trasee de tiroliană a mici sunt și în alte zone din județul Suceava.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare