Cele mai lungi trasee de tiroliană din Europa

În județul Suceava sunt mai multe trasee de tiroliană, unul, de la Gura Humorului, fiind cel mai lung din Europa.

Mega Tiroliana Bucovina se află în Gura Humorului fiind cu siguranță cea mai căutată experiență de adrenalină din Bucovina.

Mii de amatori de adrenalină „zboară” peste Râul Moldova în fiecare sezon.

Tiroliana traversează 1.5 km de pădure; startul începe din turnul de 18 metri apoi trece pe lângă Piatra Șoimului, intersectează Pârtia Șoimul, traversează Râul Moldova, Podul Suspendat Ariniș și Parcul Ariniș unde se află stația de sosire – un turn înalt de 23 de metri. Mega Tiroliana Bucovina are o lungime totala de peste 2 km pe care se va atinge o viteză maximă de 150km/oră la o diferență de nivel de 320 de metri.

O altă tiroliană foarte lungă este în Pasul Palma. Aceasta are o lungime de 1,1 kilometri, diferența de nivel este de 100 de metri, iar viteza maximă ajunge la 100 de km/h.

Și la Moldovița este o tiroliană cu o lungime de 750 de metri care trece deasupra pădurii și satului.

Trasee de tiroliană a mici sunt și în alte zone din județul Suceava.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare