Concert de muzică religioasă, recital de poezie religioasă, dar și alte evenimente la Suceava cu prilejul Concursului național de poezie religioasă „Light of Life”

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Suceava (paroh, preot Viorel Ioan Vârlan), Fundația „In Memoriam” Suceava & Casa de Poezie Light of ink Suceava (coordonator, profesor Gheorghe Cîrstian) invită publicul doritor la manifestările organizate cu prilejul desfășurării Concursului național de poezie religioasă „Light of Life”, ediția a II-a, Suceava, 20-21 mai 2024.

 Programul evenimentului:

20.05.2024, ora 16.30 – Sala-muzeu Biserica Nașterea Maicii Domnului
Conferință Paul Aretzu: Perenitatea poeziei religioase
Lectură Adrian Alui Gheorghe din volumul în pregătire „Nu-i mai așteptăm pe barbari” (Editura Tracus Arte)

21.05.2024, ora 11.30 – Interior Biserica Nașterea Maicii Domnului
Concert de muzică religioasă susținut de membri ai Grupului psaltic TRONOS
Recital de poezie religioasă Andreea Teodora Balan
și
Festivitatea de premiere

Moderatori: Vlad Sibechi, cronicar literar & Alexia Plăcintă, poetă

 Juriul Concursului: Adrian ALUI GHEORGHE, poet, publicist, editor – președinte; Daniela CEREDEEV – profesoară MERITO, inspectoare de religie, promotoare culturală – membră; Paul ARETZU, poet, critic literar, eseist – membru; Moni STĂNILĂ, poetă, jurnalistă, promotoare culturală – membră; Emil MUNTEANU, profesor MERITO, publicist, editor – membru; Savu POPA, profesor, cronicar literar, promotor cultural – membru; Gheorghe CÎRSTIAN, profesor, promotor cultural, inițiatorul proiectului – secretar

Laureații Concursului:

Theodora STERPU / Iași / Marele Premiu Light of Life

Vasi PRODE / Sibiu / Premiul I

Cătălina SUDITU / Iași / Premiul al II-lea

Teodora HIZANU / Tulcea / Premiul al III-lea

Lavinia ZAMĂ / Dolhasca / Premiul special Ieromonah Nectarie Chiriță

Maria PUȘCAȘU / Suceava / Premiul special Autor din Bucovina

Organizatori: Viorel Ioan VÂRLAN, preot – președinte Fundația „In Memoriam” & Gheorghe CÎRSTIAN, profesor – coordonator Casa de Poezie Light of ink

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare