Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza- Suceava pe locul

Pentru că se apropie ziua de 1 Iunie, dar și vacanța de vară, clubulcopiilor.ro a făcut o analiză pentru a determina prețul mediu al unei pizza în România, precum și orașele reședință de județ (plus București) în care putem mânca cea mai ieftină pizza din țară.

Printre diversele tipuri de pizza, pizza Margherita – primul tip de pizza inventat acum mai bine de o sută de ani în Napoli, la poalele muntelui Vezuviu, cu ingredientele sale simple (aluat de pizza, mozzarela, sos roșii și busuioc) și culorile care ilustrează steagul italian – se remarcă drept o preferată universală, inclusiv în rândul copiilor.

Și fiindcă cei mici iubesc pizza Margherita și pentru că acest tip de pizza se regăsește în meniurile aproape tuturor pizzeriilor din țară, ne-am raportat la prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii pentru această analiză. O pizza medie are aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Pentru asta am adunat peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de la 850 de pizzerii din țară, consultând meniurile disponibile online, iar unde acestea nu au fost disponibile am încercat să le obținem telefonic.

Conform datelor noastre, prețul mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, în timp ce pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Prețul unei pizza Margherita poate varia semnificativ de la oraș la oraș. Haideți să vedem care sunt orașele cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe pentru a ne bucura de o pizza.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita

Dacă mai aveați nevoie de un motiv în plus să vizitați Castelul Corvinilor, vă ajutăm noi cu unul. În Deva o să găsiți si cea mai ieftină pizza din țară. Prețul unei pizza Margherita în  reședinta județului Hunedoara este de doar 25 de lei.

Mergeți 150 km spre vest dinspre Hunedoara și o să găsiți a doua cea mai ieftină pizza din țară la Reșița. Orașul din Caraș-Severin împarte prima treaptă cu Alexandria. Ambele orașe sunt cunoscute pentru unele din cele mai scăzute costuri de trai din țară, situându-se pe primele două locuri la acest capitol într-o analiză publicată de Hotnews. Potrivit analizei citate, nu doar pizza este mai ieftină la Reșița și Alexandria, dar și legumele, brânzeturile sau ouăle.

FocșaniulVasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu GheorgheCălărașiRâmnicu VâlceaSuceava și Tulcea.

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita

Bucureștiul este orașul cu cele mai mari prețuri pentru pizza, având un preț mediu pentru o pizza Margherita de 40 de lei, cu 60% mai mare decat al celor mai ieftine orașe din țară. Capitala este cel mai bogat oraș al țării, iar acest lucru se reflectă și în costurile mai ridicate ale vieții, implicit ale restaurantelor și pizzeriilor.

Cu un preț mediu de 38 de lei, Iașiul ocupă locul secund în rândul celor mai scumpe orașe ale țării, oarecum suprinzător, Iașiul fiind de obicei mai accesibil decât alte orașe ale țării în privinta altor produse și servicii.

În schimb, Iașiul se poate mândri începând cu acest an cu cea mai bună pizzerie din țară (Pizzeria Zano) și una dintre cele mai bune din Europa, potrivit unui clasament întocmit de un influent ghid de pizza din lume – 50 Best Pizza. Merită menționat că Bucureștiul a fost primul oraș prezent în acest ghid, dar pizzeria din capitala țării nu și-a păstrat poziția în rândul celor mai bune 50 de pe continent.

Locul 3 cu un preț mediu de 36 de lei este împărțit de 2 orașe: Timișoara și Cluj-Napoca, ambele orașe fiind cunoscute pentru un cost al vieții relativ ridicat față de media pe tară.

BrăilaConstanțaSibiu și Bacău ocupă locul 4 la nivel național cu un preț mediu de 35 de lei pentru o pizza Margherita. Dacă poziționarea Sibiului și Constanței printre cele mai scumpe orașe ale țării nu suprind foarte mult, Brăila și Bacău nu sunt de obicei menționate în topurile privind cele mai scumpe prețuri din țară.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Categorii populare