,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, Strada Principală, nr. 2B, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Ciprian PATRICHE, Emin CURTGEAFAR, Izsák JENŐ, Mihai MĂRUNȚELU și Cosmin ELISEI vor aduce profunzime și culoare prin sunetele calde și vibrante ale instrumentelor de suflat precum flautul, oboiul, clarinetul, fagotul și cornul, oferind publicului o poveste muzicală rafinată expusă printr-un program inedit:

Gioachino ROSSINI – Uvertura Operei Bărbierul din Sevilla

Joseph HAYDN  – Divertismentul nr. 1

Piotr Ilici CEAIKOVSKI – Suita din baletul Spărgătorul de nuci

Jacques IBERT – Trois pièces brèves

Alexander von ZEMLINSKY – Humoreske

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/19q_5 fiind disponibile 150 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

Cvintetul de suflători Cantabileeste format din instrumentiști ai Filarmonicii Brașov.

 Ciprian PATRICHE, născut la Brașov, a studiat pianul și flautul la Liceul de Muzică din orașul natal, apoi a studiat la clasa de flaut a Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În perioada 1997-1999 a fost instrumentist al Filarmonicii George Enescu din București, iar în prezent este solist-instrumentist al Filarmonicii din Brașov, orchestră cu care a efectuat numeroase turnee.

Emin CURTGEAFAR este oboist la Filarmonica din Brașov. Face cunoștință cu acest instrumente la Liceul de Arte din Constanța, ca mai apoi să urmeze cursurile Facultății de Muzică din Brașov și cele de master de la Hochshule für Musik Würzburg. Reîntors în țară în 2008, face parte din nucleul care a dat naștere Orchestrei Române de Tineret și răspunde invitațiilor de colaborare cu Orchestra Națională Radio, Hofer Symphoniker, Philharmonische Orchester Würzburg, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare și ansamblul de muzică contemporană ICon Arts. Emin Curtgeafar cântă în diferite ansambluri camerale precum Quartetto Brassovia, trio Arundo și cvintetul Cantabile.

 Izsák JENŐ este absolvent al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, specializarea interpretare muzicală – clarinet. În anul 2011 și-a susținut teza de doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Experiența sa profesională și artistică însumează numeroase recitaluri și concerte în țară și străinătate, fiind laureat al concursurilor naționale de interpretare muzical-instrumentală din Baia Mare, Ploiești, Timișoara, Constanța (1991-1994) și, nu în ultimul rând, participant și semifinalist la Concursul Internațional Jeunesses Musicales București (1995, 1998, 2000). În prezent ocupă postul de artist instrumentist clarinet la Filarmonica Brașov (din anul 1999) și activează în calitate de cadru didactic asociat (lector universitar) la Facultatea de Muzică Brașov.

Mihai MĂRUNȚELU este solist instrumentist al partidei fagot al Filarmonicii Brașov. A fost membru al orchestrei Operei din Brașov, pe postul de fagotist principal, unde și-a îmbogățit experiența cu un repertoriu vast de muzică de operă. În anul 1998 este admis la Facultatea de Muzică din Brașov, la clasa profesorului Orban Gödri. Activitatea concertistică cuprinde numeroase recitaluri solo și în formații camerale în diferite orașe ale țării.

Cosmin ELISEI este absolvent al Liceului de Artă Haricleea Darclée din Brăila și licențiat al Universității Națională de Muzică București. A participat la Masterclass-uri susținute de Ioan Rațiu, Ionuț Podgoreanu, Andrej Zust, Johannes Lamotke și Martin Owen. Din 2018 este membru al Orchestrei Române de Tineret și bursier al programului Tinere Talente al Fundației Principesa Margareta. În prezent este membru al Filarmonicii Brașov.

Compania Killer se numără printre cele mai importante companii din industria de procesare a cărnii din România, fiind printre principalii producători de preparate din carne din Bucovina, în topul producătorilor naționali de mezeluri. De peste 25 de ani Killer înseamnă calitate și siguranță. Firma deține 17 magazine proprii în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamț și Suceava. Importanța impactului proceselor de producție industriale asupra mediului au determinat investiții în tehnologie și utilaje de ultimă generație, care folosesc un consum redus de energie și apă, crescând astfel calitatea vieții. În realizarea producției, Killer are standarde europene de primă clasă.

Related Stories

Descoperă

Agențiile de turism își promovează ofertele speciale la Târgul...

Pentru sărbătorile de iarnă, vizitatorii pot alege experiențe autentice dintr-o varietate de destinații locale, precum Bucovina și Maramureș, sejururi în stațiuni montane: Călimănești, Predeal, Sinaia sau Poiana Brașov, dar și escapade liniștite în Buzău, Sibiu și Hunedoara.

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

Categorii populare