,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, Strada Principală, nr. 2B, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Ciprian PATRICHE, Emin CURTGEAFAR, Izsák JENŐ, Mihai MĂRUNȚELU și Cosmin ELISEI vor aduce profunzime și culoare prin sunetele calde și vibrante ale instrumentelor de suflat precum flautul, oboiul, clarinetul, fagotul și cornul, oferind publicului o poveste muzicală rafinată expusă printr-un program inedit:

Gioachino ROSSINI – Uvertura Operei Bărbierul din Sevilla

Joseph HAYDN  – Divertismentul nr. 1

Piotr Ilici CEAIKOVSKI – Suita din baletul Spărgătorul de nuci

Jacques IBERT – Trois pièces brèves

Alexander von ZEMLINSKY – Humoreske

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/19q_5 fiind disponibile 150 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

Cvintetul de suflători Cantabileeste format din instrumentiști ai Filarmonicii Brașov.

 Ciprian PATRICHE, născut la Brașov, a studiat pianul și flautul la Liceul de Muzică din orașul natal, apoi a studiat la clasa de flaut a Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În perioada 1997-1999 a fost instrumentist al Filarmonicii George Enescu din București, iar în prezent este solist-instrumentist al Filarmonicii din Brașov, orchestră cu care a efectuat numeroase turnee.

Emin CURTGEAFAR este oboist la Filarmonica din Brașov. Face cunoștință cu acest instrumente la Liceul de Arte din Constanța, ca mai apoi să urmeze cursurile Facultății de Muzică din Brașov și cele de master de la Hochshule für Musik Würzburg. Reîntors în țară în 2008, face parte din nucleul care a dat naștere Orchestrei Române de Tineret și răspunde invitațiilor de colaborare cu Orchestra Națională Radio, Hofer Symphoniker, Philharmonische Orchester Würzburg, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare și ansamblul de muzică contemporană ICon Arts. Emin Curtgeafar cântă în diferite ansambluri camerale precum Quartetto Brassovia, trio Arundo și cvintetul Cantabile.

 Izsák JENŐ este absolvent al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, specializarea interpretare muzicală – clarinet. În anul 2011 și-a susținut teza de doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Experiența sa profesională și artistică însumează numeroase recitaluri și concerte în țară și străinătate, fiind laureat al concursurilor naționale de interpretare muzical-instrumentală din Baia Mare, Ploiești, Timișoara, Constanța (1991-1994) și, nu în ultimul rând, participant și semifinalist la Concursul Internațional Jeunesses Musicales București (1995, 1998, 2000). În prezent ocupă postul de artist instrumentist clarinet la Filarmonica Brașov (din anul 1999) și activează în calitate de cadru didactic asociat (lector universitar) la Facultatea de Muzică Brașov.

Mihai MĂRUNȚELU este solist instrumentist al partidei fagot al Filarmonicii Brașov. A fost membru al orchestrei Operei din Brașov, pe postul de fagotist principal, unde și-a îmbogățit experiența cu un repertoriu vast de muzică de operă. În anul 1998 este admis la Facultatea de Muzică din Brașov, la clasa profesorului Orban Gödri. Activitatea concertistică cuprinde numeroase recitaluri solo și în formații camerale în diferite orașe ale țării.

Cosmin ELISEI este absolvent al Liceului de Artă Haricleea Darclée din Brăila și licențiat al Universității Națională de Muzică București. A participat la Masterclass-uri susținute de Ioan Rațiu, Ionuț Podgoreanu, Andrej Zust, Johannes Lamotke și Martin Owen. Din 2018 este membru al Orchestrei Române de Tineret și bursier al programului Tinere Talente al Fundației Principesa Margareta. În prezent este membru al Filarmonicii Brașov.

Compania Killer se numără printre cele mai importante companii din industria de procesare a cărnii din România, fiind printre principalii producători de preparate din carne din Bucovina, în topul producătorilor naționali de mezeluri. De peste 25 de ani Killer înseamnă calitate și siguranță. Firma deține 17 magazine proprii în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamț și Suceava. Importanța impactului proceselor de producție industriale asupra mediului au determinat investiții în tehnologie și utilaje de ultimă generație, care folosesc un consum redus de energie și apă, crescând astfel calitatea vieții. În realizarea producției, Killer are standarde europene de primă clasă.

Related Stories

Descoperă

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Categorii populare