„Via Mariae – Drumul Reconcilierii” din Austria până la Putna a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN)

Drumul „Via Mariae” care are 130 de km în județul Suceava, finalist la Destinația turismului cultural durabil 2023. Gheorghe Flutur invită sucevenii să voteze pentru premiul publicului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinația turismului cultural durabil 2023”.

Juriul care a deliberat a fost format din experți din mai multe țări europene, iar ceremonia de decernare a Premiilor ECTN va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Turism Cultural, organizată în Paphos, Cipru, capitala europeană a turismului inteligent 2023.

Anul acesta este introdus și premiul publicului – „Public Choice Award”, publicul având oportunitatea să voteze online cei 20 de finaliști. Cei care doresc să voteze traseul de pelerinaj „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” trebuie să urmeze următorii pași:

➡  Intră pe https://bit.ly/votviamariae și apasă butonul „Start”;

➡  La categoria Religious, Pilgrimage and Spiritual Tourism apasă butonul „View Entries”;

➡  La categoaria „Via Mariae” – The Reconciliation Road apasă butonul „View Entry”;

➡  Apasă butonul „Vote” și confirmă „Vote”.

Flutur reamintește că traseele de drum Via Mariae sunt sub formă de cruce în Europa, odată de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia și Herțegovina) și odată de la est la vest, de la Putna, la Cacica, trecând pe la Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi prin Budapesta și până la Viena.

„Consiliul Județean Suceava are deja din 2021 un parteneriat aprobat în plenul consiliul cu Asociația Via Mariae și prin Serviciul Salvamont s-au făcut marcaje turistice pentru tot traseul. Cu o lungime de 130 km, acesta vine din județul Neamț, ajunge la Poiana Mărului, în comuna Mălini, și la mănăstirile Slatina, Voroneț, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Putna. Așteptăm cu nerăbdare finala acestui proiect, care înseamnă categoric turiști în plus pentru județul Suceava”, a spus Flutur.

Related Stories

Descoperă

Agențiile de turism își promovează ofertele speciale la Târgul...

Pentru sărbătorile de iarnă, vizitatorii pot alege experiențe autentice dintr-o varietate de destinații locale, precum Bucovina și Maramureș, sejururi în stațiuni montane: Călimănești, Predeal, Sinaia sau Poiana Brașov, dar și escapade liniștite în Buzău, Sibiu și Hunedoara.

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

Categorii populare