Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au lansat broșură turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și au vernisat o expoziție de grafică și pictură

       Prin intermediul pânzelor și al culorilor, tradițiile și datinile strămoșilor au reapărut printre noi. Astfel, în data de 28 noiembrie, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au identificat cadrul oportun lansării broșurii turistice „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și vernisării expoziției de grafică și pictură.

  Vernisajul de pictură și grafică intitulat „Bucovina-captatio imaginis”, realizat de Clubul de Arte Vizuale CAB își propune să aducă în planul prezentului viața strămoșilor, cu toate aspectele și datinile ei. Fiecare tablou în parte marchează și un proces de transfigurare pe pânze al sentimentelor, iar vizitând expoziția poțcălători în timp, trecând prin toate ciclurile unui an. De la roșul macilor de vară, la muncile agricole, înghețul iernii și tradițiile de Anul Nou, lucrările, de o coloristică accentuată răspândesc emoțiile de bucovineni ale liccenilor.  Realizarea vernisajului nu a presupus doar încercarea de redare cu acuratețe a unei imagini model, ci și trăirea evenimentului, prin apropierea de originile strămoșești.

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului. Atât varianta în limba română cât și cea în limba engleză vor fi dublate de versiunile online ale acestora, pentru a facilita accesarea broșurii.

       Dat fiind faptul că orașul Gura Humorului a devenit stațiune turistică din anul 2005, iar pe teritoriul Bucovinei se găsesc numeroase construcții incluse în patrimoniul cultural UNESCO, îmbinarea tuturor acestor „comori ale ținutului” într-un singur ghid compact asigură o bună informare a turiștilor. Caracterul persuasiv al acesteia este dublat de cel informativ, iar  cititorii își pot planifica cu un strop de inspirație următoarea vacanță în Gura Humorului. Conținutul acesteia este variat, propunând un program pe zile, locațiile fiind alese din domenii multiple: istoric, cultural, artistic sau sportiv.

Puteți să vă încărcați cu o doză de inspirație urmărind procesul de realizare al acestor tablouri sau doar să priviți lumea prin ochii artiștilor liceeni, sunteți invitați să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB.

Principalii parteneri ai evenimentului au fost Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și Colegiul „Alexandru cel Bun”, care au asigurat finanțarea și buna desfășurare a proiectului. De asemenea, le mulțumim doamnei profesor Cristina Tudor, doamnei profesor Mihaela Botușan și domnilor profesori Florin Batîr și George Checheriță pentru ajutorul oferit la concretizarea broșurii și îi felicităm pe toți cei implicați în realizarea lucrărilor!

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare