Parada măștilor și costumelor, dar și un program special al cetelor, la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava

Tradițiile obiceiurilor de iarnă din Bucovina vor fi prezente – conform tradiției, miercuri, 27 decembrie, la Suceava, în Festivalul cu cea mai mare paradă din țară, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă.

Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă este un eveniment de referință organizat de Consiliul Județean Suceava în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”.

Potrivit acestuia, sucevenii, cu rudele, cu prietenii, cu musafirii, cei din Diaspora veniți acasă de sărbători, turiștii aflați în Bucovina, sunt așteptați să vadă la un loc, ,,pe viu”, crâmpeie din zestrea de tezaur a Bucovinei.

„Peste 30 de grupuri de urători, cu mascați, cu jocul căiuților, urșilor, caprelor, din toate vetrele etnofolclorice ale județului Suceava, vor susține un regal al autenticului, al obiceiurilor de iarnă, așa cum doar în Bucovina mai sunt păstrate”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

Parada măștilor și a costumelor, care se va întinde pe mai mulți kilometri, va porni la ora 11 din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență, va parcurge străzi din Suceava până în zona centrală, trecând prin fața Palatului Administrativ.

La ora 13, pe esplanada Casei de Cultură, unde este deschis și Târgul Crăciun, va începe un program special susținut de grupurile participante.

Related Stories

Descoperă

Top 5 cele mai căutate destinații din România pentru...

Analiza Travelminit arată că un sejur de 2-3 nopți pentru două persoane și un copil costă în medie între 150 și 700 lei pe noapte, în funcție de destinație și facilitățile disponibile. Stațiunile montane sau balneare oferă pachete speciale pentru familii, cu demipensiune, acces la piscine, saune și activități pentru copii. Rezervările în octombrie permit familiilor să beneficieze de tarife mai avantajoase comparativ cu sezonul de vară și de mai multă liniște, fără aglomerația caracteristică vacanțelor estivale.

Drumeție cu gust de „Brânzeturi dumnezeiești” – pe Via...

La finalul drumeției, participanții vor ajunge la ferma familiei Mădăraș din Agârbiciu, locul unde se nasc celebrele „brânzeturi dumnezeiești”. Părintele Nicolae Mădăraș, împreună cu cei cinci fii ai săi, cresc vaci din rasa „brună de Maramureș” și prepară produse lactate apreciate nu doar în zona Copșa Mică - Mediaș, ci și dincolo de granițele județului, până la Blaj.

Colliers: Industria hotelieră din România, printre cele mai mari...

Raluca Buciuc, Director, Partner of Valuation360 și Advisory Services la Colliers: Românii au continuat să călătorească și să accepte tarife tot mai ridicate, iar Bucureștiul a ajuns la prețuri pe cameră comparabile cu diverse capitale regionale, de la Viena la Varșovia și Praga. Această evoluție a susținut ca perioada 2023-2025 să fie una foarte bună pentru hotelieri, însă creșterea tarifelor în viitor nu se va putea baza doar pe inflație, ci pe diversificarea serviciilor, inovație și utilizarea tehnologiei AI.

Turismul Românesc 2.0: Cum schimbă tehnologia călătoriile românilor

În sectorul turistic, mai mult de jumătate dintre furnizorii de cazare utilizează instrumente precum tarife dinamice (52%) sau chatboți (58%) pentru a servi mai bine clienții și a crește veniturile. În schimb, piețele din Europa de Est, inclusiv România, rămân în mare parte subdigitalizate, multe operațiuni fiind încă realizate manual.

Hello Holidays marchează Ziua Mondială a Turismului cu oferte...

Fiecare ediție a Zilei Mondiale a Turismului are o tematică specială, axată pe provocările și oportunitățile momentului, de la digitalizare și sustenabilitate, până la turismul rural sau incluziunea socială. Este o zi în care industria călătoriilor își reafirmă rolul vital, amintind că fiecare turist contribuie la schimb și înțelegere interculturală.

Eco-Brunch aniversar la Dorna Candrenilor: 15 ani de ecoturism...

Atmosfera de sărbătoare a adunat peste 200 de participanți, oaspeți din țară, din străinătate și din comunitățile locale. Peste 50 de localnici s-au implicat direct în organizare: gospodine și producători locali, soliști și dansatori de folclor, voluntari și meșteri populari.

Categorii populare