Ciorbă rădăuțeană

Preparată pentru prima dată în anul 1979, într-un restaurant din orașul Rădăuți, ciorba aceasta face astăzi deliciul multora. Practic, nu poți ajunge la un restaurant sau pensiune din Bucovina și să nu găsești ciorbă rădăuțeană în meniu.

 Pentru o ciorbă cât mai bună avem nevoie de ingredientele cele mai bune. Pentru 10 turiși înfometați e nevoie de un pui mare, crescut la curtea gospodarului, de smântână grasă de vaci, legume proaspete, usturoi pisat și pătrunjel verde, tocat.

Puiul se spală și se pune la fiert în 5 litri de apă cu puțină sare. După ce spumăm bine, punem legumele și lăsam să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră. Se scot carnea și legumele, strecurăm supa și o lăsam să  mai fiarbă. Separat, într-un bol mare punem smântâna, cam 1 kg și gălbenușurile de la 4 ouă, o lingură de usturoi presat, amestecăm totul și încorporăm cu supa. După ce a dat un clocot tragem oala deoparte.

Desfacem carnea de pe oase și o aruncăm în ciorbă, acrim totul cu un strop de oțet și presărăm pătrunjelul.

Se servește cu pâine coaptă pe vatră și cu un ardel iute.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Aplicația care găsește city break-uri la târgurile de Crăciun....

Românii care vor să călătorească la târgurile de Crăciun trebuie să știe că diferența între o călătorie la începutul lunii și una în perioada sărbătorilor este de la simplu la dublu. Astfel, un bilet dus-întors costă în medie 98 de euro, însă tarifele aproape se dublează în intervalul 24-28 decembrie, când cererea este foarte mare, ajungând la o medie de 187 de euro.

Familiile cu copii până la 14 ani, împreună în...

Vola demarează o strângere de semnături prin care solicită companiilor aeriene să introducă un standard minim obligatoriu pentru rezervările care includ copii până la 14 ani: familiile să aibă garantat dreptul de a sta împreună, fără costuri suplimentare pentru alegerea locurilor.

Târgurile de Crăciun 2025 impulsionează turismul intern: Brașov, Sibiu...

Sezonul târgurilor de Crăciun din România a început oficial, iar datele platformei Travelminit arată o creștere semnificativă a rezervărilor față de anul trecut. Românii aleg din ce în ce mai mult city-break-urile festive interne 🎄✨ #NewsBucovinaro #TârguriCrăciun2025 #Brașov #Sibiu #Craiova #TurismRomânia

Târgurile de Crăciun din Germania se deschid începând cu...

Printre cele mai faimoase târguri se numără Christkindlesmarkt din Nuremberg, recunoscut pentru tradițiile sale vechi de secole și pentru atmosfera autentică de sărbătoare. Peste două milioane de vizitatori participă anual la cele aproximativ 180 de căsuțe roșii și albe, unde se găsesc produse tradiționale precum Lebkuchen, cârnați sau ornamente de Crăciun.

ANAT: România, pe ultimul loc în Europa la turiști...

În 1980, România era vizitată de peste 3,4 milioane de turiști străini. La Revoluție, fluxul se situa la aproximativ 3,2 milioane, odată cu deschiderea frontierelor si afluxul de curioși care doreau să vadă România eliberată de comunism. Dar curiozitatea nu ține loc de strategie, iar ceea ce a urmat a fost o tranziție fără direcție, fără investiții și fără viziune. Astăzi, după mai bine de trei decenii de democrație, deschidere și integrare europeană, numărul turiștilor străini abia depășește 2 milioane.

Top 5 cele mai căutate destinații din România pentru...

Analiza Travelminit arată că un sejur de 2-3 nopți pentru două persoane și un copil costă în medie între 150 și 700 lei pe noapte, în funcție de destinație și facilitățile disponibile. Stațiunile montane sau balneare oferă pachete speciale pentru familii, cu demipensiune, acces la piscine, saune și activități pentru copii. Rezervările în octombrie permit familiilor să beneficieze de tarife mai avantajoase comparativ cu sezonul de vară și de mai multă liniște, fără aglomerația caracteristică vacanțelor estivale.

Categorii populare