Ciorbă rădăuțeană

Preparată pentru prima dată în anul 1979, într-un restaurant din orașul Rădăuți, ciorba aceasta face astăzi deliciul multora. Practic, nu poți ajunge la un restaurant sau pensiune din Bucovina și să nu găsești ciorbă rădăuțeană în meniu.

 Pentru o ciorbă cât mai bună avem nevoie de ingredientele cele mai bune. Pentru 10 turiși înfometați e nevoie de un pui mare, crescut la curtea gospodarului, de smântână grasă de vaci, legume proaspete, usturoi pisat și pătrunjel verde, tocat.

Puiul se spală și se pune la fiert în 5 litri de apă cu puțină sare. După ce spumăm bine, punem legumele și lăsam să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră. Se scot carnea și legumele, strecurăm supa și o lăsam să  mai fiarbă. Separat, într-un bol mare punem smântâna, cam 1 kg și gălbenușurile de la 4 ouă, o lingură de usturoi presat, amestecăm totul și încorporăm cu supa. După ce a dat un clocot tragem oala deoparte.

Desfacem carnea de pe oase și o aruncăm în ciorbă, acrim totul cu un strop de oțet și presărăm pătrunjelul.

Se servește cu pâine coaptă pe vatră și cu un ardel iute.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

CCI Suceava organizează o nouă ediție a Salonului Auto...

Salonul Auto Bucovina 2024 este un eveniment de referinţă pentru industria auto, aducând în atenția publicului, ultimele noutăți și servicii în materie de autoturisme, autoturisme de teren, microbuze, vehicule utilitare uşoare, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese şi accesorii auto, car audio & security, tuning, închirieri auto, şcoli de şoferi, transportatori, servicii financiare și asigurări.

ANAT: Prima tabără la mare pentru copii din sistemul...

Președintele ANAT: Ne-am propus să organizăm pe termen lung astfel de tabere, prin care copiii cu posibilități materiale reduse să se bucure de vacanțe în România. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji și cu momente cât mai frumoase, iar prin taberele pe care le organizăm pe litoral ori la munte vrem să îndeplinim o parte din dorințele celor mici

Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în...

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Final de vară în România cu Noaptea Muzeelor la...

Noaptea Muzeelor la Sate include o serie de proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat, de sporire a gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Este un demers de arheologie culturală, care, în fiecare ediție, scoate la lumină valori inestimabile ale României puțin văzute, dar foarte valoroase.

Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de...

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

De Sfânta Maria, turiștii vizitează marile orașe din țară...

În minivacanța de Sf. Maria, din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. În ceea ce privește tarifele la nivel de țară pentru minivacanța de Sf. Maria, prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei. 

Categorii populare