Trasee montane

Pentru pasionații de activități în aer liber, Bucovina este un mic colț de rai pentru că oferă foarte multe multe oportunități.

Fără să conteze prea mult gradul de pregătire fizică sau perioada anului, turiștii vor găsi oricând o activitate care li se potrivește, de la drumeții pe trasee marcate în zonele din apropierea mănăstirilor, dar până la urcarea pe stânci cum ar fi Piatra Pinului la Gura Humorului, sau Piatra Șoimului din Masivul Rarău.

În județul Suceava sunt marcate un număr de 45 de trasee montane în Obcina Mare, Obcina Feredeului, Obcina Mestecănişului, Obcina Voroneţului, Munţii Suhard, Munţii Călimani, Munţii Stânişoarei, Masivul Rarău sau Masivul Giumalău.

Cele mai apreciate trasee pentru drumeții sunt în Munții Rarău – Giumalău. În această zonă sunt trasee care pot fi străbătute de la o jumătate de oră, pentru a ajunge la cabana Deia din Câmpulung Moldovenesc, până la 4-6 ore, pentru a merge la cabana Rarăul pe trasee cu intensități diferite.

De la cabana Rarăul, poate fi parcurs un traseu de aproape 11 ore spre vârful Giumalău (1.857 m).

În județul Suceava mai sunt și mai multe trasee mai ușoare în Munții Bistriței, din satul Rusca, în Călimani din Vatra Dornei și în Suhard, din Comuna Ciocănești spre Schitul Sf. Cruce.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid, întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului 1.500 m (1.586 m-Vârful Lucina), iar din Pasul Mestecăniş se poate parcurge traseul spre Vf Lucina apoi spre Pasul Cârlibaba spre Izvoarele Sucevei.

Related Stories

Descoperă

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

ANAT: Voucherele de vacanță care se apropie de data...

Agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod deosebit sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor. În plus, întrucât începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Categorii populare