În județul Suceava se practică escalada în special în Masivul Rarău-Pietrele Doamnei, dar și în Călimani sau Suhard.
Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Carpaţii Orientali, fiind situaţi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Moldova şi Bistriţa și au o suprafaţă de circa 375 kmp.
Climatul specific acestor munţi este cel continental, cu ierni lungi și bogate în zăpezi și veri scurte, răcoroase şi umede.
Masivul montan este accesibil, având culmi domoale, peisaj subalpin, puncte de belvedere asupra masivelor învecinate, respectiv Pietrosul Bistriţei, valea Bistriţei, depresiunea Dornelor, valea Moldovei, Obcinile Bucovinei.
În Masivul Rarău sunt organizate și competiții de escaldă sportivă fiind amenajate peste 140 de trasee, echipate la cele mai înalte standarde internaţionale, cu materiale de cea mai bună calitate.
Roca pe care sunt amenajate traseele face parte din pânza transilvană, traseele fiind naurale și sunt amenajate cu spituri fixe.
În ciuda altitudinii, de aproximativ 1650m, se poate căţăra în medie șase luni pe an din mai până în octombrie.
Escalada pe gheață se practică pe timpul iernii. În luna decembrie se amenajează Cascada de gheaţă de la Moara Dracului – cheile Zugrenilor, iar sezonul de încheie în luna martie.