Escaladă

În județul Suceava se practică escalada în special în Masivul Rarău-Pietrele Doamnei, dar și în Călimani sau Suhard.

Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Carpaţii Orientali, fiind situaţi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Moldova şi Bistriţa și au o suprafaţă de circa 375 kmp.

Climatul specific acestor munţi este cel continental, cu ierni lungi și bogate în zăpezi și veri scurte, răcoroase şi umede.

Masivul montan este accesibil, având culmi domoale, peisaj subalpin, puncte de belvedere asupra masivelor învecinate, respectiv Pietrosul Bistriţei, valea Bistriţei, depresiunea Dornelor, valea Moldovei, Obcinile Bucovinei.

În Masivul Rarău sunt organizate și competiții de escaldă sportivă fiind amenajate peste 140 de trasee, echipate la cele mai înalte standarde internaţionale, cu materiale de cea mai bună calitate.

Roca pe care sunt amenajate traseele face parte din pânza transilvană, traseele fiind naurale și sunt amenajate cu spituri fixe.

În ciuda altitudinii, de aproximativ 1650m, se poate căţăra în medie șase luni pe an din mai până în octombrie.  

Escalada pe gheață se practică pe timpul iernii. În luna decembrie se amenajează Cascada de gheaţă de la Moara Dracului – cheile Zugrenilor, iar sezonul de încheie în luna martie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Procesiune-pelerinaj „Drumul Crucii” pe Dealul Furcoi din Sucevița, în...

Evenimentul, organizat de preoți și autorități locale, invită credincioșii la o meditație asupra jertfei și iubirii mântuitoare a lui Hristos. Traseul propus va fi presărat cu cele 14 popasuri ale „Căii Durerii” (Via Dolorosa), inspirate din Cetatea Veche a Ierusalimului, culminând cu paraclisul din vârful dealului.

Vezi destinațiile cu cele mai mari șanse în lupta...

Cu doar șapte  zile rămase până la încheierea votului în competiția Destinația Anului® 2025, în clasamentul provizoriu cu câte cinci nominalizări la cele cinci categorii au rămas din județul Suceava destinațiile Țara Dornelor, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, stațiunea Vatra Dornei și Complexul Agrement Ariniș Gura Humorului

Programul de turism cultural „România Atractivă”, prezent la cel...

Programul de turism cultural „România Atractivă” este prezent, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin;

Județul Suceava a intrat în finala „Destinația Anului 2025”...

Județul Suceava se remarcă în mod special în acest an al concursului clasându-se pe locul al doilea la nivel național, cu 9 destinații finaliste, fiind depășit doar de județul Brașov, care are 11 reprezentante.

Doina Teodoru, Bogdan Drăcea și Lolrelai aduc la Suceava,...

Filmul MENTORII promite să fie cea mai tare comedie românească a anului 2025. Inspirat din realitate, scenariul explorează fenomenul „experților” din online, acei influenceri care oferă sfaturi miraculoase despre succesul garantat și transformările peste noapte.

Ziua Internațională a Ghidului de Turism celebrată de suceveanul...

Evenimentul organizat de Ciprian Șlemco reunește 115 ghizi de turism din toată țara, specializați pe circuite de incoming

Categorii populare