De ce în Bucovina?

Județul Suceava, cu aproape toate formele de relief, are resursele perfecte pentru cei care iubesc explorarea naturii, dar oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, a vacanțelor, de la pescuit la sport extrem, de la drumeții la alpinism.

Turiștii au posibilitatea, în perioda verii, să participe la partide de pescuit sau să practice river rafting pe râurile repezi din zona de munte, dar și să străbată diverse trasee cu bicicletele, ori să călărească.

Totodată, pe perioada iernii, sporturile de iarnă pot fi practicate în stațiunile montane ale județului.

Frumusețile zonei pot fi văzute de doritori și de la înălțime cu zboruri de agrement cu avion ultrauşor.

Cel mai important obiectiv în turismul montan din județul Suceava este Masivul Rarău, având trei căi de acces rutier şi oferă posibilităţi foarte diverse pentru practicarea unei mari varietăţi de sporturi şi a altor tipuri de activităţi turistice pe trasee de cicloturism, trekking, turism ecvestru, turism pastoral, domenii de activitate speologică, trasee de schi touring, freeride, offroad, căţărare pe gheaţă, alpinism şi escaladă sportivă, parapantă.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid, întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului 1.500 m (1.586 m-Vârful Lucina), iar din Pasul Mestecăniş se poate parcurge traseul spre Vf Lucina apoi spre Pasul Cârlibaba spre Izvoarele Sucevei, dar și ( 1096 ) – Vf. Mestecăniş ( 1291) – Vf. Oiţei ( 1284) – Dealul

Obcina (1153) – Poiana Mănăilei (1325 m) – Vf. Obcina (1251 m) – Vf. Lucina (1588

m) – Muntele Hrobi ( 1507 m) Pasul Cîrlibaba (1225 m) – sat Bobeica (1100 m) – Izv.

Sucevei. trasee montane .

 Obcina Feredeu – 1.400 m

 Obcina Mare care este cea mai întinsă, dar cu cele mai mici altitudini – sub 1.300

m.

 Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid,

întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Județul Suceava este renumit pentru zestrea de monumente istorice, dar și de modul în care sunt păstrate tradițiile zonei, fiind regiunea din România cu cel mai mare număr de obiective incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, respectiv opt biserici medievale cu frescă exterioară, dar și rezervația Codrul Secular de la Slătioara.

Pe lângă acestea, atracții în județ sunt Cetatea de Scaun a Sucevei unde poate fi vizitată o expoziție permanentă care atestă caracterul militar al obiectivului, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie a Bucovinei din Suceava, dar și muzee ale ouălor încondeiate, ori Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, de un foarte mare interes se bucură rezervațiile naturale din județ.

Related Stories

Descoperă

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Categorii populare