De ce în Bucovina?

Județul Suceava, cu aproape toate formele de relief, are resursele perfecte pentru cei care iubesc explorarea naturii, dar oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, a vacanțelor, de la pescuit la sport extrem, de la drumeții la alpinism.

Turiștii au posibilitatea, în perioda verii, să participe la partide de pescuit sau să practice river rafting pe râurile repezi din zona de munte, dar și să străbată diverse trasee cu bicicletele, ori să călărească.

Totodată, pe perioada iernii, sporturile de iarnă pot fi practicate în stațiunile montane ale județului.

Frumusețile zonei pot fi văzute de doritori și de la înălțime cu zboruri de agrement cu avion ultrauşor.

Cel mai important obiectiv în turismul montan din județul Suceava este Masivul Rarău, având trei căi de acces rutier şi oferă posibilităţi foarte diverse pentru practicarea unei mari varietăţi de sporturi şi a altor tipuri de activităţi turistice pe trasee de cicloturism, trekking, turism ecvestru, turism pastoral, domenii de activitate speologică, trasee de schi touring, freeride, offroad, căţărare pe gheaţă, alpinism şi escaladă sportivă, parapantă.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid, întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului 1.500 m (1.586 m-Vârful Lucina), iar din Pasul Mestecăniş se poate parcurge traseul spre Vf Lucina apoi spre Pasul Cârlibaba spre Izvoarele Sucevei, dar și ( 1096 ) – Vf. Mestecăniş ( 1291) – Vf. Oiţei ( 1284) – Dealul

Obcina (1153) – Poiana Mănăilei (1325 m) – Vf. Obcina (1251 m) – Vf. Lucina (1588

m) – Muntele Hrobi ( 1507 m) Pasul Cîrlibaba (1225 m) – sat Bobeica (1100 m) – Izv.

Sucevei. trasee montane .

 Obcina Feredeu – 1.400 m

 Obcina Mare care este cea mai întinsă, dar cu cele mai mici altitudini – sub 1.300

m.

 Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid,

întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Județul Suceava este renumit pentru zestrea de monumente istorice, dar și de modul în care sunt păstrate tradițiile zonei, fiind regiunea din România cu cel mai mare număr de obiective incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, respectiv opt biserici medievale cu frescă exterioară, dar și rezervația Codrul Secular de la Slătioara.

Pe lângă acestea, atracții în județ sunt Cetatea de Scaun a Sucevei unde poate fi vizitată o expoziție permanentă care atestă caracterul militar al obiectivului, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie a Bucovinei din Suceava, dar și muzee ale ouălor încondeiate, ori Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, de un foarte mare interes se bucură rezervațiile naturale din județ.

Related Stories

Descoperă

Procesiune-pelerinaj „Drumul Crucii” pe Dealul Furcoi din Sucevița, în...

Evenimentul, organizat de preoți și autorități locale, invită credincioșii la o meditație asupra jertfei și iubirii mântuitoare a lui Hristos. Traseul propus va fi presărat cu cele 14 popasuri ale „Căii Durerii” (Via Dolorosa), inspirate din Cetatea Veche a Ierusalimului, culminând cu paraclisul din vârful dealului.

Vezi destinațiile cu cele mai mari șanse în lupta...

Cu doar șapte  zile rămase până la încheierea votului în competiția Destinația Anului® 2025, în clasamentul provizoriu cu câte cinci nominalizări la cele cinci categorii au rămas din județul Suceava destinațiile Țara Dornelor, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, stațiunea Vatra Dornei și Complexul Agrement Ariniș Gura Humorului

Programul de turism cultural „România Atractivă”, prezent la cel...

Programul de turism cultural „România Atractivă” este prezent, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin;

Județul Suceava a intrat în finala „Destinația Anului 2025”...

Județul Suceava se remarcă în mod special în acest an al concursului clasându-se pe locul al doilea la nivel național, cu 9 destinații finaliste, fiind depășit doar de județul Brașov, care are 11 reprezentante.

Doina Teodoru, Bogdan Drăcea și Lolrelai aduc la Suceava,...

Filmul MENTORII promite să fie cea mai tare comedie românească a anului 2025. Inspirat din realitate, scenariul explorează fenomenul „experților” din online, acei influenceri care oferă sfaturi miraculoase despre succesul garantat și transformările peste noapte.

Ziua Internațională a Ghidului de Turism celebrată de suceveanul...

Evenimentul organizat de Ciprian Șlemco reunește 115 ghizi de turism din toată țara, specializați pe circuite de incoming

Categorii populare