Mountain bike / Trasee recomandate

Bucovina oferă posibilitatea de a vedea peisaje spectaculoase adepților de mountain bike sau celor care practică cicloturismul.

Acest sport poate fi practicat pe numeroase trasee din județul Suceava, atât din zona de munte cât și în cea de deal, regiunea având un potențial deosebit pentru practicarea cicloturismului în general și pentru cicloturismul montan în particular având relieful favorabil, peisajul variat, numeroase atracții turistice naturale și culturale, dar și o rețea densă de drumuri.

Dacă vă aflaţi în sejur sau în vacanţă în Bucovina puteţi alege să petreceţi câteva ore, o zi sau întreaga vacanţă pe bicicletă, aventurându-vă fie pe drumurile forestiere şi poteci respirând aerul curat al pădurii, dar și circulând pe drumuri locale ale satelor din zonă beneficiind de ospitaliltatea localnicilor.

Veți putea parcurge și trasee lejere prin satele de munte bucovinene, cu gospodării tradiționale presărate ici și colo, iar pe pășunile alpine veți putea vedea fânarele specifice zonei, dar și turme de animale.

Pentru plimbări uşoare sunt variante pe drumuri forestiere, comunale sau asfaltate, în timp ce pentru cei care doresc adrenalină și iubesc mountain-biking există o multitudine de variante cu grade diferite de dificultate, în toate masivele montane din zonă.

Trasee recomandate

Pojorâta – Izvoarele Sucevei – Brodina de Jos – Moldovița – Vama- Grad de dificultate: mediu, distanţă parcursă: 111 kilometri, suprafaţă: drum asfaltat / drum pietruit.

Traseu: sat Pojorâta – sat Fundu Moldovei – sat Colacu – sat Botuș – sat Braniștea – sat Breaza de Sus – sat Benia – sat Moldova-Sulița – sat Izvoarele Sucevei – Drum forestier Benschi – Pasul Pohoniș – sat Brodina de Sus – sat Brodina de Jos – sat Argel – sat Râșca – sat Moldovița – sat Vatra Moldoviței – sat Frumosu – sat Strâmtura – sat Vama.

Cornu Luncii – Baia – Bogata – Sasca Mare – Cornu Luncii-grad de dificultate: mediu, distanţă parcursă: 25,9 kilometri, suprafaţă: drum asfaltat / drum pietruit.

Traseu: sat Cornu Luncii – sat Sasca Mică – sat Baia – sat Bogata – sat Șinca – sat Sasca Mare – sat Cornu Luncii.

Valea Bistriței-grad de dificultate: mediu, distanță parcursă: 110 kilometri, timp aproximativ de parcurgere: două zile / trei zile, suprafață: drum asfaltat / drum pietruit / drum de pământ.

Traseu: limita județul Maramureș – Cârlibaba – Valea Stânei – Botoș – Ciocănești – Iacobeni – Argestru – Vatra Dornei – Dorna Arini – Cozănești – Gheorghițeni – Ortoaia – Rusca – Sunători – Călinești – Zugreni – Chiril – Cojoci – Satu Mare – Crucea – Holda – Holdița – Broșteni – Lungeni – Pietroasa –limita județul Neamț.

Mălini-Crucea Talienilor-Stânișoara- grad de dificultate: mediu, distanţă parcursă: 38,4 kilometri, timp aproximativ de parcurgere: patru ore, diferenţa de altitudine: circa 688 de metri, suprafaţă: drum asfaltat / drum pietruit.

Traseu: Pârtia Pojorâta Mălini – sat Iesle – Monumentul ostașilor români căzuți în luptele din august 1944 (Mălini) – Crucea Talienilor – Pasul Stânișoara.

Fânețele seculare Frumoasa – Fânețele seculare Ponoare- grad de dificultate: mediu, distanţă parcursă: 20,4 kilometri, suprafaţă: drum asfaltat / drum pietruit / drum de pământ.

Traseu: DN 209C – sat Frumoasa – Fânețele seculare Frumoasa – sat Moara Nica – Biserica de lemn Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (Moara Nica) – sat Moara Carp – Fânețele seculare Ponoare – Lacul Moara Nica – Lacul Bulai – Ruta ocolitoare a municipiului Suceava – DN 209C.

Related Stories

Descoperă

Agențiile de turism își promovează ofertele speciale la Târgul...

Pentru sărbătorile de iarnă, vizitatorii pot alege experiențe autentice dintr-o varietate de destinații locale, precum Bucovina și Maramureș, sejururi în stațiuni montane: Călimănești, Predeal, Sinaia sau Poiana Brașov, dar și escapade liniștite în Buzău, Sibiu și Hunedoara.

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

Categorii populare